Öğrenci Kariyeri Banner

Mezunlarına İş İmkanı Sağlayan Yurt Dışındaki Üniversiteler!

Mezunlarına İş İmkanı Sağlayan Yurt Dışındaki Üniversiteler!
Yurt dışında öğrenim görmek her öğrencinin hayali olduğu kadar, günümüzde bu hayali gerçekleştirebilen öğrenci sayısı da oldukça fazladır. Bunda eğitim almayı düşündüğünüz ülkelerin ve üniversitelerin sunduğu burs, hibe ve fon imkanlarının etkisi göz ardı edilemezken, bir de mezun olduktan sonra iş bulma imkanları ile dikkat çekerler. Zira çoğu eğitim kurumu istihdam imkanı sağlayan işverenler, sektörler ve iş kolları ile ortak çalışmalar ve işbirliği içinde hareket ederken, öğrencilerinin en kısa zamanda kariyer hayatlarına hazırlanmalarını sağlarlar. Gelin dünyanın farklı ülkelerinde iş imkanı sağlayan üniversitelere birlikte göz atalım!

Ä°lgili resim

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Ä°lgili resim

Yurt dışında eğitim, yaşam ve kariyer üçlüsünün yıllardır değişmeyen ilk adresi tabii ki Amerika Birleşik Devletleri’dir. Ülke, hem yüksek kaliteli eğitim kurumları hem de uluslararası platformlarda sundukları çalışma ortamları ile göz doldurur. Bir üniversiteye başvuranlar için ABD, yüksek kazançlar sağlayan çalışma alanları ile dikkat çekerken sağlık ve tıp, mühendislik, hukuk gibi alanlarda eğitim görenler, en çok iş imkanına sahip bölümlerdir. Bu açıdan ABD’deki okulları, dünyada iş imkanı sağlayan üniversiteler bakımından ilk 10’da sıralamakta fayda var. Zira çoğu uluslararası şirket bu üniversitelerden mezun olacak öğrencilere çoktan ulaşarak bazen de okurken çalışma fırsatı bile sunabiliyorlar. Bunda eğitim alacağınız bölümünde etkisi fazla olacaktır. Şu anda dünya teknoloji devi olarak görülen IBM, Microsoft, Intel, Facebook, Google, Apple gibi Amerikan şirketlerinde özellikle yazılım mühendisliği, bilişim ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlarda iş imkanı bulan mezunların bir çoğu bu okullarda eğitim almışken, özellikle HP olarak bilinen Hewlett-Packard şirketinin kurucuları ve Silikon Vadisi’nin temellerini atan David Packard ve William Hewlett, Stanford Üniversitesi mezunlarıdır.

  • Harvard Üniversitesi


Ä°lgili resim

1636 tarihinde kurulmuş ülkenin en eski eğitim kurumudur. Harvard, günümüzde mükemmel bir markadır. Bu okuldan mezun olarak anılmak dünya çapında istediğiniz her kapının size açılmasını sağlar.

  • Stanford Üniversitesi


Ä°lgili resimQS sıralamalarında mezunlara %100 istihdam olanağı sağlaması, işverenlerle olan bağlantısı ve öğrenci memnuniyeti ile birinci sıradadır. Ülkenin en prestijli üniversitesidir ve San Francisco’da Silikon Vadisi’ne yakınlığı ile de teknoloji meraklılarının ilk tercihidir. Aynı zamanda Stanford Üniversitesi hukuk mezunu öğrencilerinin ortalama %93’ü okul bittikten sonra iş imkanı bulur.

  • Massachusetts Teknoloji Enstitüsü(MIT)


Massachusetts Teknoloji Enstitüsü( ile ilgili görsel sonucu

Stanford’un ardından sıralamalarda ikincidir. 1861 yılında kurulan üniversite özellikle Google, Oracle, Apple, Boing ve Microsoft gibi işverenlerle olan ortaklıkları ve yürüttükleri projelerle dikkat çeker. Mezunların ortalama başlangıç maaşları 80,000$ civarındadır.

  • Yale Üniversitesi


yale university ile ilgili görsel sonucu1701 yılında kurulmuş, ABD’nin en prestijli ve en eski üçüncü eğitim kurumudur. Aralarında Meryl Streep, George Bush ve Hillary Clinton gibi ünlü isimlerin olduğu Yale mezunları, ortalama 75,000$ gibi bir başlangıç maaşı alırlar.

  • Princeton Üniversitesi


Ä°lgili resim

40’tan fazla Nobel Ödülü’ne sahiptir ve 1746 yılında kurulmuştur. Araştırma ağırlıklı eğitim sistemleri ve uzman akademisyenleri ile öğrencilerinin %89’u iş imkanı bulur.

  • Columbia Üniversitesi


columbia university photo ile ilgili görsel sonucu

1754 yılında kurulmuş, ABD’nin en eski üniversitelerinden biridir. New York şehrine ve işverenlere olan yakınlığı ile yabancı öğrencilerin ilk tercihlerinden biridir. Günümüzün yaşayan milyarderlerinin çoğu bu okul mezunuyken, öğrencilerinin iş bulma sıkıntısı olmadığını belirtmekte fayda var.

  • California Teknoloji Enstitüsü(Caltech)


Caltech ile ilgili görsel sonucu

ABD’de küçük bir özel üniversite gibi görünen Caltech, yaptığı işlere bakıldığında dünya sıralamalarında ilk 10 arasında olmayı hak ediyor. Okul, 35 Nobel Ödülü ve bilimsel çalışmaları ile özellikle mühendislik ve teknoloji alanlarında mezunlarına iş imkanı sağlar.

İNGİLTERE

Ä°lgili resim

ABD’den sonra 500 binden fazla uluslararası öğrenci ile dünyanın en çok tercih edilen ülkesi İngiltere’dir. Bunda ülkenin Londra, Manchester, Birmingham, Glasgow gibi öğrenci şehirlerinin etkisi büyüktür. İngiltere her ne kadar yüksek yaşam ve eğitim masrafları ile öğrencilerin bütçesini zorlasa da mezun olduktan sonra dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin mükemmel İngilizceniz ve diplomanız ile işverenler için ilk tercih olacağınız garantidir. Bu açıdan bakıldığında İngiltere’de bir üniversitede okumayı geleceğinize yapacağınız yatırım olarak görebilirsiniz.

  • Oxford Üniversitesi


oxford university ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın en eski İngilizce eğitim veren üniversitesidir. Her yıl 140 farklı ülkeden uluslararası öğrenciye hizmet veren okul, 50 Nobel Ödülü ve aralarında Indira Ghandi, Stephen Hawking, Oscard Wilde gibi ünlü mezunlara sahiptir. Mezunları en hızlı iş bulan üniversiteler arasında Oxford, dünya çapında ilk beştedir.

  • Cambridge Üniversitesi


Ä°lgili resim

1209 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir ve dünyanın dördüncü en eski eğitim kurumudur. Yüksek standartlardaki eğitim anlayışı ve zorlu giriş sınavları ile her yıl dünyanın en başarılı öğrencilerine hizmet veren Cambridge, mezun olduktan sonra da hem İngiltere hem de yurtdışında öğrencilerine sağladığı iş imkanları ile bilinir.

  • London School of Economics


Ä°lgili resim

Girişimci öğrenciler ve uluslararası şirketlerle ilişki kurmak isteyenlerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biridir. Mezuniyet sonrası ilk 6 ayda %90 işe yerleşebilen öğrencilerin çoğu özellikle bankacılık, finans ve siyaset gibi alanlarda kariyer yapmaktadır. LSE mezunu bir öğrencinin başlangıç maaşı ortalama 30,000£’dir.

  • Imperial College London


Ä°lgili resim

Bilime dayalı eğitim veren dünyanın en iyi okullarından biridir. Prestijli bursları ile dikkat çeken üniversite özellikle bilim, mühendislik, tıp ve işletme alanlarında İngiltere’de ilk sıradadır.

KANADA

toronto university ile ilgili görsel sonucu

Kanada, son yıllarda ABD ve İngiltere’ye alternatif olarak yüksek kaliteli eğitim kurumları, uygun maliyetleri ve mezuniyetten sonra kariyer imkanları ile göz doldurur. Kültür ve yaşam çeşitliliği, göçmenlere uyguladıkları ılımlı politikaları ve iş-yaşam dengeleri ile dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülkelerden biridir. Kanada’da özellikle petrol mühendisliği ve bilgisayar bilimleri alanlarında eğitim gören öğrencilere iş imkanı sağlayan üniversiteler; Montreal, Vancouver, Toronto gibi dünyanın en iyi öğrenci şehirlerinde yer alırlar.

  • Toronto Üniversitesi


toronto university ile ilgili görsel sonucu

Kanada’nın en iyi eğitim kurumlarından birdir ve uluslararası işletmelerle olan ticari ortaklıkları ile dikkat çeker. Mühendislik ve tıp alanlarında dünya lideri akademisyenleri ve çığır açan araştırmaları ile göz dolduran üniversite, öğrencilere sunduğu kariyer imkanları ile ilk sıralardadır.

  • McGill Üniversitesi


Ä°lgili resim

Özellikle start-up yarışmalar, teknoloji tabanlı projeler ve danışmalık konularında öğrencilere dünyada iş imkanı sağlayan en iyi üniversiteler arasındadır. 1821 yılında kurulan üniversitenin özellikle tıp fakültesi ve klinik çalışmaları  dünya çapında üne sahiptir.

  • British Columbia Üniversitesi


Bugün Kanada başbakanı Justin Trudeau gibi ünlü bir mezuna sahipken, 7 Nobel ödülü ve 65 Olimpiyat madalyasına layık görülmüştür. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan okul, öğrenciler için çok sayıda burs seçeneği ile hem eğitim hem de yaşam masraflarını karşılar.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.