Öğrenci Kariyeri Banner

İhtiyacınız Olduğunda Size Faydası Olabilecek 5 Mobil Uygulama!

İhtiyacınız Olduğunda Size Faydası Olabilecek 5 Mobil Uygulama!
İnsanlık olarak hayatımızda çoğu zaman birilerine ihtiyaç duyuyoruz; fakat bazı özel insanların daha çok ihtiyacı olabiliyor. Her istediğimizde bu özel insanlara ulaşamayabiliyoruz. Ya da onlar her istediklerinde bize ulaşamayabiliyor. İşte bize ihtiyacı oldukları anda onlara ulaşmamızı sağlayan bazı mobil uygulamalar mevcut. Bu uygulamalardan yararlanarak birinin hayatına dokunabilir, mutlu edebiliriz.

fghj

  • BE MY EYES


Tamamen gönüllülük esasına dayalı, video bağlantı kurulan bir uygulama. İlk başlarda sadece IOS işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabiliyordu. Bir süre sonra Android işletim sistemine sahip telefonlarda da kullanıma açılmıştır. Uygulamanın işleyişi ise şu şekilde; öncelikle uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz. İkinci aşama olarak üyelik işlemini tamamlayıp bildiğiniz dilleri girmeniz gerekiyor. Bu aşamadan sonra geriye görme engelli bir kişinin size çağrı yapmasını beklemek kalıyor. Çağrının geldiği esnada müsaitseniz eğer çağrıyı kabul ederek yardım edebiliyorsunuz. Müsait olmadığınız durumda ya da teknik bir nedenden dolayı çağrıyı kabul edemediğiniz durumlarda uygulama kişiyi başka bir gönüllüye yönlendiriyor ve böylelikle düzen aksamıyor. Birey, gönüllü olan kişiyi birçok konu hakkında fikir almak için arayabilir. Mesela, alışveriş esnasında yiyeceklerin son kullanma tarihini, dışarıya çıkmadan önce kıyafetlerinin uyumlu olup olmadığını öğrenmek istediğinde ya da bulunduğu ortamın tasvir edilmesini istediğinde bu uygulama sayesinde kendisine yardımcı olacak bir gönüllü bulabilir.

  • SEEING AL


Uygulama Apple’ın akıllı telefonlarında geçerlidir. Bir nevi görme engelli bireyin yanındaki rehber kişi konumundadır. Uygulamada kameraya gösterilen nesnelerin (neredeyse hepsi) hakkında bilgi aktarımı yapılmakta. Metin okuma, görüntü tanıma, barkod okuma, kişi tanıma gibi birçok özelliği bulunmakta. Bu özellikler sayesinde görme engelli bireylerin hayatları daha kolay hale gelmekte.

2+4153

  • AIPOLY VISION


Görme engelli kişilerin çevrelerini tanımalarına yardımcı olan bir uygulamadır. Uygulamayı kullanmadan önce iki ana işlevi arasından birinin seçilmesi gerekiyor. Obje tanıma mı yoksa renk tanıma mı? Bu aşama geçildikten sonra uygulama yapılan tercihe göre bilgi vermeye başlıyor.

  • KIVF READER


Basılı metinleri konuşmaya dönüştüren bir uygulamadır. Çeşitli dillerdeki metinleri tanıyabilir ve yüksek sesle okuyabilir. Türkçe, Almanca, Rusça, Fransızca, İtalyanca bu dillerden bazılarıdır.

hjklş

  • SESLİ HESAP MAKİNESİ


Normal bir hesap makinesinde yapılabilen bütün işlemleri, sesle verilen komutla yapabilen bir uygulamadır. Logaritma, trigonometrik, üs alma vb. işlemleri yapılabilir. Diğer bir özelliği ise para birimlerinin Türk Lirası karşılığını verebilmesidir.

Özgün İçerik: Meryem Yüksel

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.