Öğrenci Kariyeri Banner

Mezun Olduktan Sonra Staj Yapabilirsiniz!

Mezun Olduktan Sonra Staj Yapabilirsiniz!

 Pek çok üniversite öğrencisi, iş tecrübesi kazanmak ve özgeçmişini güçlendirmek amacıyla birçok firmaya staj başvurusunda bulunuyor. Yükseköğretim sistemi içinde bazı bölümlerde zorunlu stajlar söz konusuyken, bugün pek çok öğrenci ileride yapacağı iş başvurularında bir adım öne geçebilmek için kendi isteğiyle, okulu tarafından zorunlu tutulmasa da staj yapmak istiyor.Bununla birlikte üniversite hayatının herhangi bir döneminde staj yapma fırsatından yararlanamamış olabilirsiniz. Peki mezun olduktan sonra bu şansı yeniden elde etmeniz mümkün mü? İşte bu yazımızda sizin için bu önemli konudan bahsettik.

Mezun Öğrenciler Staj Faaliyetinden Faydalanabilirler Mi ?

Staj faaliyeti, öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler tarafından  mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde gerçekleştirilebilir.Ancak mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde başvurunun öğrenci mezun olmadan önce (hâlihazırda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrencisiyken) yapılmış olması gerekir.Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.Mezuniyet sonrası staj hareketliliği, mezuniyet tarihinden itibaren 12 ay içinde tamamlanmış olmalıdır. Mezuniyet sonrası staj süresi ile öğrencinin aynı kademede gerçekleştirdiği hareketlilik süresi toplamı 12 ayı geçmemelidir.

Mevcut şartları yerine getirdiğiniz takdirde mezun olduktan sonra staj yapabilirsiniz.

 


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

1 Yorum

  • Mustafa Uçar

    Bu sene mezun oldum ve son sınıfta yarım dönem staj yaptım yani stajımı tamamladım. Bu durumda yinede staj yapabilirmiyim.

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.