Öğrenci Kariyeri Banner

METRO Cash&Carry Türkiye

METRO Cash&Carry Türkiye
Bugün 25 ülkede dünyanın en büyük toptancı marketi olan, dünyada 750'den fazla ve Türkiye'de 35 şubesi olan Metro Cash & Carry'de kariyer yapmak isteyen adaylar için iş ve departman tanımlarını bulabileceğiniz bir şirket incelemesi ile karşınızdayız.

Selin Deniz Şimşek - İnsan Kaynakları Grup Müdürü

8

İki farklı disiplinde çalışıyor İnsan Kaynakları ekibi. Bir taraf uzman ekip, burası mutfak gibi düşünün, bütün kullanılan insan kaynakları sistem ve süreçlerini üreten ve bunlar kullanılmalı diye sunan bir ekip. Diğer tarafta da İnsan Kaynakları İş Ortakları var. İnsan Kaynakları İş Ortakları da her biri bir departmandan sorumlu, onların iş ihtiyaçlarını anlayabilecek seviyede onları gözlemleyen ve ilk ekibin yani uzman ekibin ürettiği süreçleri uygulayan ekip. Dolayısıyla her iki ekibin yöneticiliğini yapıyorum.

Mert Gürsel - Mağaza Müdürü

7

Bizim işimiz insan ve bunu çok kalabalık ekiplerle yönetiyoruz. 10 bin metrekare içinde 200 kişilik bir ekibim var. Dolayısıyla benim için hem müşteri hem de çalışanlara dokunmak, işin doğru bir şekilde ve zamanında yapılmasını koordine etmek, insanlara destek olup yardımcı olmak çok önemlidir. Her işin içinde olamıyorsunuz ama ekibi kurmak ve ekibin senkronize bir şekilde çalışmasını sağlamak en önemli görevimdir. Bunun yanında şirketimin bana verdiği bütçe, onun takibi, masraf yönetimi ve benden istenen karlılık en önemli önceliğimdir ama esas işimiz insandır.

Tuna Koray Ağdaş - Gıda Kategori Satınalma Uzmanı

4

Kategori Yönetimi’nde birinci önceliğimiz Metro’nun vizyonu doğrultusunda müşterilerimizin isteklerine %100 cevap verebilecek bir raf yapısı oluşturmaktır. Örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz ay bir pide salonundaydık. Salon sahibi müşterimiz olarak sürekli Metro’dan alışveriş yapıyor ve bizden sucuğu bütün olarak aldıktan sonra sucuğu küp küp olarak doğrayarak pişirdiğini anlattı. Biz de buradan mantıkla bu ürünü rahatlıkla bir üreticiye ürettirebileceğimizi düşündük ve buradan hareketle küp sucuk ürününü rafımıza getirmeye karar verdik. Bu durum genel olarak yaptığımız işin ilk aşamasını oluşturuyor ve sonrasında ürünün içeriğini belirliyoruz.

Melda Kahraman - Gıdadışı Kategori Satınalma Uzmanı

6

Kategori Uzmanı, ürünlerin yönetimini yapar. Görev ve sorumluluklarımızı ise; hangi ürünü reyona koyacağımız, hangi ürünü satışa sunacağımız, ne kadar stokla ilerleyeceğimiz, ne kadar bir raf ayıracağımız, hangi mağazalara ürün göndereceğimiz gibi soruların cevabını vererek bir strateji üzerine kuruyoruz. Günün sonunda müşteri ihtiyaçlarını karşılama amaçlı yapılan bütün aktiviteler kategori yönetimine giriyor.

Özgün Can Eray -  Ticari Pazarlama Uzmanı

1

Metro’daki Ticari Pazarlama bölümü, sektörden daha geniş bir iş tanımına sahip. Ben Metro’da Ticari Pazarlama’da tüm kampanyaların yönetiminden sorumluyum. Genel olarak Ticari Pazarlama’nın sorumlulukları içerisinde, genel kampanya yönetiminin yanı sıra, daha odaklı olmak ve müşteri datasından yola çıkarak seçilen müşterilere özel kampanyaların yönetilmesi de var. Dolayısıyla tüm müşteri seçimini, hangi müşteriye ne gideceğini ve tüm bütçe kurgusunu Ticari Pazarlama yapıyor.

Göker Erdek - Ticari Bütçe Planlama Müdür Yardımcısı

5

Bütçe Planlama’nın en temelinde şirketin geçmişini finansal olarak analiz edip, geleceğini en doğru ve en tutarlı bir şekilde planlamak vardır. Tüm günümüzü Excel başında harcamıyoruz. Tüm organizasyonla iç içe çalışan bir departmanız. Onların yaptıkları işleri en az onlar kadar anlayıp şirketimizi daha ileriye ve başarılı bir seviyeye getirmeye çabalıyoruz.

 

Nihan Benel - Gıda Kategori Satınalma Müdür Yardımcısı

3

Bir kategori yöneticisinin birinci hedefi; hem dünya hem de Türkiye pazarını yakından takip etmesi, müşteri, Metro Market’e geldiği zaman beğenip satın alacağı ve müşterinin görmek istediği ürünleri raflarda sunabilmesidir. Bizim işimizin özeti; doğru ürünü, doğru kalitede, doğru fiyata, doğru müşteriye verebilmektir.

Berkay Özdil - Strateji Geliştirme Uzmanı

2

Şirket genel olarak strateji döneminden geçiyorsa, Strateji Geliştirme bölümü gerekli olan bütün analizleri ve öngörüleri şirkete sağlar. Daha sonra analizleri, raporlamayı ve sunumu yapar. Strateji onaylandıktan sonra koyulan hedeflerin nasıl oluşturulacağı hakkında iş birimleriyle beraber çalışıp, proje planı yapılarak bu projeler takip edilir. Sonrasında ki kısım takip ve bu takip disiplininin şirkete yayılmasıdır.

 

 

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.