Öğrenci Kariyeri Banner

İçerik Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İçerik Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
İçerik pazarlama, internet kullanımının artması ile birlikte markaların online mecralara yönelik pazarlama faaliyetlerinde en çok başvurduğu yöntemlerden biri oldu. Geleneksel pazarlama araçlarına göre daha etkili ve az maliyetli bir yöntem olan içerik pazarlama başarılı yapıldığı takdirde markalar için oldukça faydalı olabiliyor.
Peki, içerik pazarlama yapmak isteyen markalar başarı için neleri göz önünde bulundurmalı? Birlikte inceleyelim.

Tıklanabilir içerik olması

content marketing ile ilgili görsel sonucu

 

Bunun için ilk önemli adım doğru başlığın kullanılması. Çünkü başlık, içeriği tıklatan ve okutan en önemli unsur. Üretilen içerik çok kaliteli olsa da hedef kitlede tıklanma hevesi uyandırmağı sürece bir değer ifade etmeyecektir. Başlıkla içeriğin uyumlu olması da o sitenin güven veren bir oluşum olduğunun kanıtı olacaktır.

İçerik okuyuculara fayda sağlamalı
Kullanıcıların bir ürünü almasını en büyük sebebi o ürünün kendilerine fayda sağlamasını istemesidir. Eğer satın aldıktan sonra ürün faydalı olduğunun bir izlenimini bırakmadıysa müşterinin aklında hep olumsuz düşünceler yer alacaktır. Aynı zamanda memnun kaldığı bir ürünü etrafındaki kişilere de tavsiye eder ve böylece pazarlamasında da yardımcı olur. Fayda sağlamayan içeriklerin pazarlanması veya sosyal medyada paylaşılması çok zordur.

İçerik sosyal ağlara servis edilmeli

social media ile ilgili görsel sonucuBir ürün ne kadar iyi olursa olsun pazarlaması olmadan yükselişe geçmesi neredeyse imkansızdır. Hem en kolay hem de en hızlı bir şekilde faydalı bir pazarlama sosyal medyaya yaymayla gerçekleşebilir. Günümüzde çoğu insanın sosyal medyada saatlerini harcadığını düşünürsek bu argümanı destekleyebiliriz.

Arama motoru uyumlu içerik

arama motoru uyumlu içerik ile ilgili görsel sonucu

 

Üretken içeriklerin arama motoru Google'un seveceği bir şekilde olması çok önemli bir husustur. Günümüzde çoğu marka sırf arama motoru sıralamasında üst sıralarda bulunmak için ciddi bütçeler ayırıyor. Bu yüzden içeriklerin konusunda ve başlığında anahtar kelimelerin birden fazla kez kullanılmasında fayda vardır. Tabii aşırıya kaçarak hem arama motorunu hem de okuyucu içerikten uzaklaştırmamak gerek.

Coca Cola içerik pazarlama ile satışları artırmayı hedefliyor

content marketing ile ilgili görsel sonucu

 

İçerik pazarlamada başarılı markalardan bir tanesi olan Coca Cola'nın pazarlama ve reklam çalışmalarına baktığımızda her mecrada aktif olduğunu görebiliyoruz. Facebook'ta 84 milyon beğeni alan Coca Cola, tüketicilerin ilgisini çekebilmek için yine tüketicilerden destek alıyor. Sosyal medyada twitter ve youTube gibi sosyal ağları aktif bir şekilde kullanan Coca Cola viral olabilecek içerikler oluşturmaya büyük önem veriyor. Sosyal mecralarda en çok ilgiyi alacak "en iyi" içeriği yaratmayı, içerik pazarlamasında odak noktasına koyuyor.

Özel İçerik: Sinanhan Akyüz

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.