Öğrenci Kariyeri Banner

Metaverse'te Sanal Bebek Sahibi Olunabilecek!

Metaverse'te Sanal Bebek Sahibi Olunabilecek!

Metaverse kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte sanal gerçeklik sanattan eğitime, inşaattan pazarlamaya birçok alanda kendini göstermeye başladı.

Yapay zeka uzmanı Catriona Campbell, önümüzdeki 50 yıl içerisinde ebeveynlerin metaverse teknolojisiyle çocuk sahibi olabileceğini söylüyor.

Dokunmatik Ekrandan Temas Edilebilecek!

Guairdian’da yer alan habere göre Campbell, sanal evrende var olan çocukların fiziksel evrendekinden farklı olacağını ve toplumun bunu benimseyeceğini dile getiriyor. 90’lı yıların sonunda Japonya’da ortaya çıkıp hayatımıza giren sanal bebekler, bir diğer adıyla “Tamagotchi”ler bir dönemin popüler oyuncağı olmuştu.

Çeşitli hayvan veya bebek figürlerinin oyuncular, seçtikleri sanal bebeği besleyip büyütüyor, tuvalet ihtiyacını gideriyor hatta yaramazlık yapması durumunda ceza bile verebiliyordu. Campbell, mateverse ile birlikte sanal evrende var olan çocukların fiziksel evrendekinden ve “Tamagotchi”ler biraz farklı olacağını söylüyor.

Çünkü oyuncak sanal bebeğe dokunmatik ekrandan temas edebilirken “metaverse sanal bebek” simüle edilmiş ortamda kucaklanabilecek.

Çocuktan Sıkılınca Abonelik İptal Edilecek!

Ayrıca oyuncak sanal bebekler çocuklar için üretilirken söz konusu sanal bebekleri yetişkinler sahiplenecek. Campbell’a göre Japon oyuncağının tüm dünya hızla popülerlik kazanmasından yola çıkarak yeni sanal bebeklerin de toplum tarafından kolayca benimsenecek.

Bebek büyüdükçe karakterleri ve duyguları da gelişecek ve simüle edilmiş duygusal tepkiler de ortaya koyabilecek. Abonelik gibi her ay para ödeyerek sahip olacağınız sanal çocuklardan sıkılırsanız, üyeliğinizi iptal ederek çocuğunuzdan vazgeçebilirsiniz.

Bu durum çocuk sahibi olma konusunda endişeleri olan kişilere de ebeveynlik deneyimi sunuyor.

Daha Az Maliyetli!

Uzmana göre bu şekilde bebek sahibi olmanın avantajları da var dezavantajları. Fiziksel ortamda dünyaya gelen bir bebeğin iyi bir yaşam sürmesinin ciddi manada maliyet gerektirdiği su götürmez bir gerçek, sanal bebekleri için böyle bir bütçeye gerek yok.

Ayrıca nüfusun azalması insan eliyle çevreye verilen tahribatının en aza indirilmesi de avantajlardan biri. Öte yandan alıp-kapanabilen’ ve kanlı-canlı bir bebekten mahrum olma hissi dezavantaj sayılabilir. Ancak Campbell’a göre dezavantajların da üstesinden gelinebilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.