Öğrenci Kariyeri Banner

Meta'da Tarihi İşten Çıkarma Gerçekleşiyor!

Meta'da Tarihi İşten Çıkarma Gerçekleşiyor!

Son yıllarda birçok farklı olayla sık sık gündeme gelen Meta, şimdi de işten çıkarma iddialarıyla tartışılıyor. Söylenenlere göre resmi duyuruyu Çarşamba günü yapacağı belirtilen Meta, binlerce çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Facebook'un ana şirketi Meta Platforms, son dönemdeki kayıplarından sonra bu hafta birçok çalışanını işten çıkarmak istiyor. Wall Street Journal'a konuşan kaynaklara göre işten çıkarılması planlanan binlerce kişi mevcut. Resmi duyuruyu çarşamba günü yapması beklenen şirket, çalışanlardan bu haftadan başlayarak zorunlu olmayan seyahatleri iptal etmelerini talep etti. 

Facebook Tarihinde Bir İlk Yaşanacak!

Meta'nın 18 yıllık tarihinde ilk defa bu kadar geniş çaplı bir işten çıkarmanın planlanıyor. Twitter'da geçtiğimiz hafta personel sayısının neredeyse yarısının işten çıkarılmasına oranla Meta'nınki daha küçük çaplı olacak. Ancak işini kaybetmesi olası Meta çalışanlarının sayısı, teknoloji şirketinde bir yıl içinde gerçekleşen en yüksek oran olabilir.

Meta'nın sözcüsü 87 binden fazla kişinin işten çıkarılacağına dair iddialar hakkında açıklamada bulunmayı reddetti. CEO Mark Zuckerberg, 26 Ekim'de üçüncü çeyrek kazançlarına dair yaptığı açıklamada şirket yatırımlarının az sayıda olduğuna ancak büyümeyi öncelik hedef haline getirdiklerini dile getirmişti.

Zuckerberg aynı zamanda; “Bu bazı ekiplerimizin büyüyeceği ancak diğer ekiplerin çoğunun gelecek yıl boyunca sabit kalacağı veya küçüleceği anlamına geliyor” diye konuşmuştu. Wall Street Journal haberinde Meta'nın personel sayısını azaltmakla birlikte ilerleyen aylarda giderlerini de en az yüzde 10 oranında azaltmayı planladığını vurguladı.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.