Öğrenci Kariyeri Banner

Merakla Beklenen Avengers: Endgame Gişe Rekoru Kırdı!

Merakla Beklenen Avengers: Endgame Gişe Rekoru Kırdı!
"Avengers:Infinity War" filminin devamı niteliğinde olan "Avengers:Endgame", Marvel Studios'un 22. filmi olarak 25 Nisan'da vizyona girdi ve tüm Marvel severlerin ilgisini topladı. Yayınlandığı ilk iki gün dünya çapında 643,7 milyon dolar kazanarak bir rekora imza atan film, yaklaşık 1,2 milyar hasılata ulaştı. Aynı zamanda Kuzey Amerika'da 156,7 milyon dolar ve ABD'de ise 310 milyonu aşarak bu iki bölgede de açılış rekoru kırdı.

avengers endgame

Ayrıca film ülkemizde de hafta sonu 965.942, toplamda ise 1.318.031 izleyiciye ulaştı ve 24.059.000 TL gişe hasılatı elde ederek bir başka rekora imza attı.

Çin dahil Çarşamba günü 21 ülkede uluslararası açılıştan sonra Endgame, ABD ve Kanada’daki ilk gününde 156.7 milyon dolar da dahil olmak üzere Cuma gününe kadar dünya çapında yaklaşık 643.7 milyon dolar kazandı. Bu, şimdiye kadar dünya çapında açılan en iyi açılış oldu ve geçen yıl Avengers: Infinity War tarafından belirlenen 640 milyon dolarlık rekorun üzerine çıktı.

Avustralya, Çin, Kore, Brezilya, Meksika, Arjantin, İspanya, İngiltere/İrlanda dahil 29 ülkede en yüksek ilk gün izlenme oranı, en büyük IMAX başlangıcı (91.5 milyon dolar), %96’lık “Fresh RottenTomatoes” skoru Avengers’in elinde

SEOUL, SOUTH KOREA - APRIL 15: Joe Russo, Anthony Russo, Kevin Feige, Robert Downey Jr., Jeremy Renner and Brie Larson(left to right) attend the fan event for Marvel Studios''Avengers: Endgame' South Korea premiere on April 15, 2019 in Seoul, South Korea. (Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images for Disney)

Türkiye’de 25 Nisan Perşembe günü gösterime giren Avengers: Endgame, tüm zamanların en iyi perşembe açılış günü performansına imza attı. Merakla beklenen filmin sevenleri seansın açıldığı ilk andan itibaren sinema salonlarını doldurmaya başlamışlardı! Böylesine merakla beklenen bir yapım ve ardındaki büyük prodüksiyon izleyenleri bir kez daha doyuma ulaştıracak cinsten…

Walt Disney Stüdyoları’nın Başkanı Alan Horn; “Kevin Feige ve Marvel Stüdyoları ekibi, hem hikaye anlatımında hem de gişede neyin mümkün olabileceğini sorgulamaya devam ettiler. Hafta sonunun muazzam başarısı, onların hayal ettiği dünyanın, katılan yeteneklerin ve tüm dünyadaki hayranların durdurulamaz coşkusuyla eşleşen ortak tutkularının sonucu” dedi.

hggh

“Iron Man ile en başından beri yapmak istediğimiz, bu karakterleri çizgi roman hayranları olarak deneyimlediğimiz haliyle ekrana getirmekti. Birçok başarı elde ettiğimiz bu yolculukta Avengers: Endgame’deki inanılmaz sonuç, dünya çapında bizi destekleyen hayranlarımız sayesinde oldu. Yönetmenlerimiz Anthony ve Joe Russo; yazarlarımız Christopher Markus ve Stephen McFeely bu hikayeyi gerçekten hayata geçirdiler. Ayrıca oyuncularımıza, film yapımcılarımıza Marvel Stüdyoları ve Disney’in harika ekiplerine müteşekkirim. Ve elbette Stan Lee ve Jack Kirby olmasaydı, bunların hiç biri mümkün olmazdı.”

Film ise vizyona girmeden önce stüdyolar çok uzun olmasından dolayı filmi yayınlama konusunda endişelilerdi. Ancak film izlenme rekorlarıyla bu endişelerin hepsini bir kenara attı, hatta gece yarısına seans koyan stüdyoları bile doldurarak hayranlarının sevgisini kanıtladı.

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.