Öğrenci Kariyeri Banner

MEB'den Açıklama: Ara Tatil Kaldırılabilir!

MEB'den Açıklama: Ara Tatil Kaldırılabilir!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün yaptığı açıklamada, birkaç yıldır uygulanan ara tatil uygulamasının kaldırılabileceğini ancak bunun bir şartının olduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, birkaç yıldır uygulanan ara tatile dair açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tekin, ara tatil uygulamasının kaldırılabileceğini işaret eden açıklamalarda bulundu. 

Ara Tatil Uygulaması Kaldırılabilir!

Bakan Tekin'in yaptığı açıklamaya göre; MEB bünyesinde kurulmuş olan her genel müdürlük için bir "İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı" bulunuyor. Bu birimin öğrencilerden, öğretmenlerden ve velilerden gelen talepleri incelediğini, buna göre aksiyon alınmasını sağladığını ifade eden Tekin, ara tatil uygulamasının akıbetinin de yine bu birim kapsamında değerlendirildiğini belirtti. 

Bakan Yusuf Tekin'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Bu tür şikayetler öğrencilerden de öğretmenlerden de bize geliyor. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Bakanlıkta her genel müdürlüğün bünyesinde bir tane İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı var. Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından bütün uygulamalarımız izleniyor.

Bu yıl da ara tatilden sonra daire başkanlığımız bir rapor oluşturur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam ettiririz. Eğitim öğretim süreci ile ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.