Öğrenci Kariyeri Banner

McDonald's dan Starbucks'a "Sadece İyi Kahve" Göndermesi

McDonald's dan Starbucks'a "Sadece İyi Kahve" Göndermesi
İyi Kahve İyi Fiyata

Geçen aylarda Show Burger adlı ürününü tanıtan, show dünyasına dönüşen yemek sektörünü mizah malzemesi haline getiren MCDonald's, McD cafe içecekleri için yeni bir reklam filmi çekti. Markalara savaş açtı diyebileceğimiz türden bu adımıyla, reklam dünyasında olağanüstü ses getirdi.

Ajans TBWA/İstanbul ile çalışan marka, rakiplerinden önde gidecek şekilde dizayn ettiği kampanyasında aslında satın alınanın kahve değil imaj olduğunu, kalite için fahiş fiyatlar ödenmesinin ise saçma olduğunu vurguladı.

Bu kampanya ile beraber açtığı savaşta yalnızca iyi kahve içmek isteyenleri değil, tüketicilerin büyük bir çoğunluğu gözünde kaliteli, özgün bir tarz gerçekleştirerek ve özellikle sosyal medyada büyük destek alarak hedef kitlesini güçlendirdi, çoğalttı, bünyesine kattı.

iiyi

Peki Neden Kahve Değil İmaj?

Sosyal medyanın getirdiği güçlü değişim, kapitalist alışkanlıklar ve üst zümrenin alışkanlarını taklit etme ihtiyacıyla beraber, toplumun günlük yaşantısını sosyal medyasına yakışır biçimde ilerletmesine yol açtı. Her birimiz birbirinin benzeri iken, her birimiz birbirinden farklı gözükme ihtiyacıyla, elde edebileceği çoğu şeyi satın alıp, yaşantısını bir marka haline getirme savaşında, hatta bu markayı karakterize etmek adına asıl sahip olduğunu unutma yolunda. İsminin yazdığı bir bardak, reklam tabelasına dönüşmüş bir tişört, hatta yardım ettiği insana uzattığı elin sahtekar tutuşu kişiyi tercih edilir bir marka, özür diliyorum bir ''profil'' haline getirdi.

Özgün İçerik: Esra Avcu

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.