Öğrenci Kariyeri Banner

McDonald's Artık Plastik Pipet Kullanmayacak!

McDonald's Artık Plastik Pipet Kullanmayacak!
Çevre kirliliklerinin, özellikle de plastik atıklardan kaynaklanan çevre kirliliklerinin, günümüzde gitgide daha büyük sorunlara yol açtığının hepimiz farkındayız. Son 10 yılda, son yüzyılda ürettiğimizden daha fazla plastik ürettik. Tükettiğimiz plastiklerin yarısını hiç kullanmadan çöpe atıyoruz. Ve bir yılda, dünyanın çevresini 4 defa sarabilecek kadar plastiği çöpe atıyoruz. Plastik atıkların doğada 500-1000 yılda çözündüğünü göz önünde bulundurursak, bu atıkların hem yakın geleceğimizde hem de önümüzdeki yüzyıllarda ne kadar büyük problemlere sebep olabileceği tahmin edilebilir.

one use_790x445

McDonalds'ın, kulladığı ürünlerin geri dönüştürülebilir olmasına dikkat eden bir firma olduğu söylenilebilir. Fast-food firması, hemen hemen bütün ürünlerinin az ya da çok geri dönüştürülebilir olduğunu, yalnızca pipetlerinin geri dönüşümünün olanağının söylemekte.

waste_790x445

Bu sebeple McDonald's önümüzdeki Mayıs ayından itibaren, İngiltere'deki 1300 restoranında artık pipetlerin sadece istek üzerine verileceğini ve müşteriler talep etmedikçe pipet verilmeyeceğini açıkladı. Ayrıca plastik pipetlerin yerine, bakteriler tarafından ayrıştırılabilen geri dönüşümlü pipetlerin kullanılacağını da açıklamış bulunmaktalar.

recycle_790x445

Firma 2025'e kadar, dünya çapındaki  37 bin restoranında tamamen geri dönüştürülebilir paketleme kullanmayı hedeflediklerini açıkladı. Özellikle denizdeki canlı yaşamını bu kadar olumsuz etkileyen plastik tüketimini, dünya çapında azaltmaya çalıştığı için McDonalds'ı tebrik ediyoruz!

Kaynak:Haber

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.