KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
2014-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır.
Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.
ÖSYM Üniversite adayları için son bir aşama daha kaldı. ÖSYM Üniversite kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra kesin olarak ÖSYM Üniversiteli olacak olan binlerce öğrenci için kayıt dönemi başladı. ÖSYM Üniversite kayıtlarında nelere dikkat etmek gerekir? ÖSYM Üniversite kayıtları için neler gerekir? ÖSYM Üniversite kayıtları nasıl yapılır? ÖSYM Üniversite kayıtları ile ilgili en güncel bilgiler ve soruların cevapları haberimizin devamında…
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?