Öğrenci Kariyeri Banner

LYS ÖSYM Üniversite Kayıtları ve Ek Tercihleri - Üniversite Kayıt ve Ek Tercih Tarihleri

LYS ÖSYM Üniversite Kayıtları ve Ek Tercihleri - Üniversite Kayıt ve Ek Tercih Tarihleri
LYS ÖSYM Üniversite Kayıtları ve Ek Tercihleri - Ü

LYS ÖSYM Üniversite Kayıtları ve Ek Tercihleri - Üniversite Kayıt ve Ek Tercih Tarihleri haberi, LYS Sınavları bitti. Ünivesti Tercih Sonuçları Açıklandı. Şimdi ise sırada Üniverite Kayıtları var. Peki ÖSYM Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak? ÖSYM Üniversite Kayıtları İçin Hangi Belgeler Gerekli? ÖSYM Üniversite Kayıtları Ne Zaman Bitecek? ÖSYM Üniversite Kayıtları Nasıl Olacak? 

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

ÜNİVERSİTE KAZANANLAR MÜJDE

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

ADAYLARA UYARILAR 



KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

2014-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır.
Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

ÖSYM Üniversite adayları için son bir aşama daha kaldı. ÖSYM Üniversite kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra kesin olarak ÖSYM Üniversiteli olacak olan binlerce öğrenci için kayıt dönemi başladı. ÖSYM Üniversite kayıtlarında nelere dikkat etmek gerekir? ÖSYM Üniversite kayıtları için neler gerekir? ÖSYM Üniversite kayıtları nasıl yapılır? ÖSYM Üniversite kayıtları ile ilgili en güncel bilgiler ve soruların cevapları haberimizin devamında...
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

ÜNİVERSİTE KAZANANLAR MÜJDE

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

ADAYLARA UYARILAR 



EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2014-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ve varsa yeni açılan yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede açık öğretimin kontenjansız programları dışında bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır (Merkezî Yerleştirmede bir örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar ile kontenjan sınırlaması olan açık öğretim programlarına yerleştirilmiş olan adaylar, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için başvuru yapabileceklerdir.).

Ek Yerleştirmede Tablo 4'teki lisans programları ile Tablo 3B'deki ön lisans programlarına, merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Tablo 3A'daki sınavsız geçiş programlarının genel yerleştirme sırasında dolmama veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlarına da Ek Yerleştirme yapılacaktır. Bu yerleştirmede de önce kendi alanlarında tercih yapmış meslek lisesi öğrencileri yerleştirme işlemine alınacak, meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarındaki sınavsız geçiş yerleştirilmelerinden sonra boş kalan kontenjanlara genel lise mezunlarının ve meslek liselerinin diğer alanlarından mezun olanların ilgili puanlarına göre yerleştirilmeleri yapılacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 10,00 TL olacaktır.
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

ÜNİVERSİTE KAZANANLAR MÜJDE

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

ADAYLARA UYARILAR 


ÜNİVERSİTE KAZANANLAR MÜJDE

ÜNİVERSİTELERİN ilk 100 hatta ilk 20 binde derece yapan öğrencilere kendilerini tercih etmeleri halinde vaat ettikleri "cep harçlıkları", mezun olup mesleğe başladıklarında alacakları maaştan bile daha yüksek. 5 bin TL cep harçlığı bugün bir rektörün, profesörün maaşına denk; polis, kaymakam, öğretmen maaşından yüksek. ÖSYM Üniversiteler dereceye girenlere ortalama 2 bin TL cep harçlığı veriyor.

Ancak vaatler bununla bitmiyor: Bileti dahil yurtdışında ortalama 25 bin dolara mal olan hazırlık sınıfı, staj, bir dönem okuma, yaz okulu, ücretsiz yüksek lisans ya da doktoranın yanı sıra tatil, teknokentte şirket kurma, ücretsiz fitness, olimpik havuzda yüzme hakkı da "bonus".

Bu yılın rekoru ise ilk 100'e girenlere ayda 5 bin TL burs verecek Gaziantep Hasan Kalyoncu ÖSYM Üniversitesi'nden geldi. Bu "maaş" gibi burs, bir devlet ÖSYM Üniversitesi rektörünün maaşına denk. 5 yıl okuyan öğrenci bu paraya dokunmazsa mezun olurken 225 bin TL'lik birikimi olacak.

İŞTE ÜNİVERSİTELERİN ŞAMPİYONLARA VAATLERİ

BOĞAZİÇİ: LYS'de 4 puanda ilk 10 ve 20 arasındakiler, Dil ve YGS'de ilk 3'e girenler, Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda madalya alanlar ayda 400 TL, fiyatları 9 bin 900 ile 14 bin 940 TL arasında değişen Superdorm'da tek kişilik odada konaklama. Yemek ve kitap bursu, kapalı yüzme havuzundan yararlanma, en az bir dönem yurtdışında okuma ve 2 bin TL'ye kadar uçak bileti.

ODTÜ: LYS ve YGS'de ilk 3'e girenlere ayda 900 TL, dizüstü bilgisayar, tek kişilik yurt odasında konaklama, yılda 1200 TL kitap desteği. Uçak bileti dahil yurtdışında staj veya en az bir dönem okuma. İlk 100'dekiler de ayda 700 TL alıyor.

İTÜ: LYS'de ilk 50' ye ayda 1500 TL burs, dizüstü bilgisayar, İTÜ Arı Teknokent'te şirket kurma, yurt. İlk 100'dekilere bin TL

BURSA TEKNİK: İlk 10'dakilere aylık 2 bin 500 TL, ilk 11 bin arasındakilere 2 bin TL ile bin 500 TL arasında burs. n ANKARA: İlk 100'e konaklama, öğle yemeği, dil kursu, olimpik yüzme havuzunu kullanma, ÖSYM Üniversitenin kamplarında ücretsiz tatil.

ANKARA: İlk 100'e konaklama, öğle yemeği, dil kursu, olimpik yüzme havuzunu kullanma, ÖSYM Üniversitenin kamplarında ücretsiz tatil.

HACETTEPE: İlk 100'e girenler Yurt-Kur burslarının üç katı burs alacak. Bu da 900 TL'ye denk geliyor. Konaklama ve 3 öğün yemek desteği.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

ÜNİVERSİTE KAZANANLAR MÜJDE

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

ADAYLARA UYARILAR 




KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

a) Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi

b) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge

c) Nüfus cüzdanının onaylı örneği

d) İkametgâhı ile ilgili beyanı

e) Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge

f) 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)

g) Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler

Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de ÖSYM Üniversite rektörlüklerine veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

anadolu ÖSYM Üniversitesi Merkezi Açıköğretim programlarını kazanan adayların, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu ÖSYM Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuç listeleri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu ÖSYM Üniversite rektörlüklerine gönderilecektir.
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

ÜNİVERSİTE KAZANANLAR MÜJDE

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

ADAYLARA UYARILAR 


ADAYLARA UYARILAR

Adayların kayıt için bizzat kazandıkları ÖSYM Üniversiteye başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Yükseköğretim kurumları kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek. ÖSYM Üniversitelere kayıtlardan sonra boş kalacak kontenjanlar ile merkezi yerleştirme sırasında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.

 
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

ÜNİVERSİTE KAZANANLAR MÜJDE

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

ADAYLARA UYARILAR 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.