Öğrenci Kariyeri Banner

Lise Mezunlarının, Üniversite Mezunlarından Daha Hızlı İş Bulduğu Ortaya Çıktı!

Lise Mezunlarının, Üniversite Mezunlarından Daha Hızlı İş Bulduğu Ortaya Çıktı!

Yapılan yeni bir araştırma, lise mezunlarının en hızlı iş bulan grup olduğunu ortaya çıkardı. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada, eğitim seviyesi arttıkça iş bulma süresinin de uzadığı bilgisi verilere yansıdı. 

Eleman.net, mavi yaka ve ara kademe pozisyonları için çalışanların iş bulma süreçlerini incelediği bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırma sonuçlarına göre; lise mezunları, en hızlı iş bulan grup oldu. Lise mezunlarını, ön lisans mezunları ve lisans mezunları takip etti. 

En Hızlı İş Bulan Grup: Lise Mezunları!

Araştırma kapsamında katılımcılara “İş arama sürecinizde genellikle ne kadar süre içerisinde bir iş bulabiliyorsunuz?”, “Hangi sektörde çalışıyorsunuz?”, “Şu anki işinizde ne kadar maaş alıyorsunuz ya da son işinizde ne kadar alıyordunuz?" şeklinde sorular yöneltildi. Farklı sektörlerden ve meslek gruplarından binlerce çalışan araştırmaya katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre; lise mezunlarının iş bulma süresi, 1 ayın altında oluyor. 

Yapılan araştırmada adaylara sorulan "İş arama sürecinizde genellikle ne kadar süre içerisinde bir iş bulabiliyorsunuz?" sorusuna adayların yüzde 46’sı 1 aydan daha az, yüzde 27’si 1-3 ay arası, yüzde 9’u 3-6 ay arası, yüzde 13’ü ise 1 yıldan daha uzun şeklinde yanıt verdi.

Araştırma sonuçlarına göre; en hızlı iş bulabilen yüzde 46'lık kesimin çalıştığı sektörlerin dağılımı yüzde 41 ile gıda, yüzde 17 ile eğitim, yüzde 15 ile hizmet, yüzde 14 ile mağazacılık / perakendecilik, yüzde 12 ile de elektrik ve elektronik oldu. Aynı zamanda araştırmaya katılanların yüzde 41'lik kısmı asgari ücretin üzerinde maaş alıyor. Yani çalışanların yüzde 59'u, en iyi ihtimalle asgari ücret alıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.