Öğrenci Kariyeri Banner

Lider İş Kadınlarından İlham Verici 10 Söz

Lider İş Kadınlarından İlham Verici 10 Söz
melinda gates

2020 yılına kadar, Alexander Hamilton’un 10$ banknotunun üzerindeki resmi, bir kadın yüzüyle, evet bir kadın, değiştirilecek. Bu iş dünyasından bir kadın mı olacak? Henüz kim olacağı ile ilgili tek kelime yok ama eminiz ki o kadın harika olacak.

Banknotun üzerinde kimin yüzünün yer bulacağını göz önüne almadan, sadece liderlik oyununu oynayan değil, aynı zamanda onu yeniden keşfeden kadınlardan en çok ilham verici 10 sözün ve de kendi hikâyelerinin keyfini çıkarın.

[ad name="Google Adsense"]

Sara Blakely, Spanx’ın Kurucusu



“Bilmediklerinizle gözünüz korkmasın. Bu sizin en büyük gücünüz olabilir ve yaptıklarınızın herkesinkinden farklı olduğundan emin olun.”



Amerika’nın en zengin kendini yetirmiş kadınlarından biri olan, 44 yaşındaki, popüler iç çamaşırları sayesinde yaklaşık 1 milyar dolarlık servetinde oturan Sara Blakely’i dinleyin. Spanx hattı kotlar ve yoga giyimiyle genişledi ve bugüne kadar şirketi özel sektöre ait kaldı.

Sheryl Sandberg, Facebook COO’su

Image credit: Drew Altizer | Flickr


“A seçeneği kullanılabilir değil. O zaman hadi B seçeneğini talan edelim."



Facebook COO’su Sheryl Sandberg kocası Davis Goldberg’in vefatını takip eden cesaretinin dürüst sözleriyle ilham vermeye devam ediyor. Geçen ay Facebook’ta kocasına bir övgü gönderisinde, Sandberg kabulleniş ve baba-çocuk ilişkisine adım atma zorunluluğuyla ilgili mücadelesini yazdı. “Dave’i istiyorum,” dedi. “A seçeneğini istiyorum.” Yine de, kocasının anısına azmini yazdı ve B seçeneğini talan etti.

Lori Greiner, Yaratıcı, QVC Sahibi ve ‘Shark Tank’ın Yatırımcısı

Image credit: lorigreiner.com


"Sevgili İyimser, Kötümser ve Gerçekçi


– Sizler bir kadeh şarap hakkında kavga etmekle meşgulken, ben onu içtim!


Sevgiler,


Fırsatçı!"



2012 yılında Barbara Corcoran’ın yanında ABC şovu Shark Tank‘a katılan Lori Greiner, “QVC’nin Kraliçesi.” Greiner, 1998’den beri The Clever & Unique Creations (Zeki&Benzersiz Yaratımlar) diye bilinen bir QVC şovuna ev sahipliği yapıyor ve kanalda mücevherat düzenleyici gibi kendi popüler ürünlerini öne sürdü. Ayrıca Chicago’da ürün gelişimi ve pazarlama şirketi yürütüyor.

Mellody Hobson, Ariel’in Yatırımcılarından

Image credit: Joi Ito | Flickr


“Eğer sıkıntımızla başa çıkmayı ve onu halledebilmeyi öğrenebilseydik, daha iyi bir hayatımız olurdu.”



Finans sektöründe üstün bir Afroamerikan kadın lider olarak, Mellody Hobson, Ariel yatırımları başkanı ve Disney Animasyonları dâhil birçok kurulda kadın başkan, sıkıntılara alışmak hakkında tecrübelerden bahsediyor. Hobson farklılıklar için de bir taraftar, diyor ki: “Hayatınıza sizin gibi gözükmeyen ya da sizin gibi düşünmeyen insanları davet edin.”

Mary Kay Ash, Mary Kay Kozmetik Ürünleri’nin Kurucusu


Image credit: marykay.com


“Aerodinamik olarak yaban arıları uçamamalı ama yaban arıları bu gerçeği bilmezler, bu yüzden her halükarda uçmaya devam ederler.”



Mary Kay Ash 1963’te Mary Kay Kozmetik ürünlerini kurdu. Onun girişimci yetenekleri çok uzun zaman önce, 1930larda ek iş olarak Stanley Home ürünlerinin direkt satış gücüne katıldığında ortaya çıktı –ki bu iş 1939’da kocasının kaçması ve onu 3 çocuğa tek bakmak zorunda bırakmasından sonra onun tam zamanlı işi haline geldi.  Trajedilere rağmen başarı, ikinci kocasının, onun ilk kozmetik dükkânının açılmaya hazırlanırken kısa zaman önce vefat etmesi de dâhil, cesaret ve metanetinin yüksek sınırlarını çizdi.

Barbara Corcoran, Gayrimenkul Patronu ve ‘Shark Tank’ın Yatırımcısı



"Başarılı insanlar ve diğerleri arasındaki fark, kendileri için üzgün hissederek ne kadar süre harcadıklarıdır."



Lise ve üniversitede sürekli olarak D notları alan Barbara Corcoran, New York’un ilk gayrimenkul firmalarından biri olan The Corcoran Group’u 1973’te 1000$’lık başlangıç parasıyla kurmuştur. Burayı bir imparatorluğa çevirmiş ve 60 milyon dolara satmıştır. 2009’da, ABC’nin Shark Tank kadrosuna katıldı ve sonra melek yatırım şirketi olan Barbara Corcoran Girişim Ortakları’nı kurdu.

Eileen Fisher, Moda Tasarımcısı

Image credit: Matt Dunham | Flickr


“Memnuniyet veren iş kesinlikle parayla alakalı değildir. Bir şey için gerçek tutkuyu hissettiğinizde, içgüdüsel olarak onu büyütmek için yollar bulursunuz.”



Eileen Fisher 1984’te doğa dostu, organik kadın loungewear’ini tasarlayarak çizgisini yakaladı ve yakın zamanda Birleşik Devletlerde 60 mağazayla birlikte, 1100’den fazla kişiyi işe aldı. İşini bir “takıntı” olarak tanımlıyor -çocuklarından birinin ilk sözcük öbeği “kırışık ipek(kumaşı)” idi-. Takıntısı iyiye giderken, Fisher boşanması ve 11 Eylül 2011 terör saldırılarının ona en önemli ilişkilerinin-kendine dikkat etmesi de dâhil- ilk sırada kaldığından emin olma bakış açısını verdiğini söylüyor.

Melinda Gates, Bill & Melinda Gates Vakfının Kurucusu



“Başarılıysanız, bir yerde, bir zamanda, birisi size bir hayat ya da sizi doğru istikamette başlatan bir fikir verdiğindendir. Ayrıca talihsiz birine biraz yardım edene kadar, hayata borçlu olduğunuzu da unutmayın, tıpkı size yardım edildiği gibi.”



Melinda Gates -dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates’in karısı olarak da bilinir- kendi haklarında müthiştir. Gates ile evlenmeden önce, Microsoft’ta bilgi ürünleri genel müdürüydü. Oradaki işinden 1996’da çıktığından beri, Gates Vakfı’nda hem güçlü bir yönetici hem de dünya sağlığına etki edecek projelere yatırım yapma misyonunun aktarıcısıdır.

Andrea Jung, AVON’un Eski CEO’su ve Grameen America’nın Başkanı



“Annem ve babam bana küçükken mükemmel bir sonucun her zaman uğrunda mücadele edilecek bir şey olduğunu işledi. Kazanmak istiyorum ve ne olursa olsun başarmak istiyorum.”



Şirketin zayıf finansal işleyişinden ve yatırımcının gazabından ötürü görevinden 2012’de istifa eden AVON’un önceki CEO’su Andrea Jung şimdilerde Nobel Barış Ödülü sahibi microlender (Amerika’nın yoksullarına kar gütmeyen, düşük faizli krediler) Muhammad Yunus tarafından kurulan mikrofinans kurumu Grameen America’yı işletiyor.   Ve evet, bu düşük faizli krediler alanların arasında Avon satışçılarının olması da olası.

Arianna Huffington, Huffington Post’un Başyazarı




“Her zaman doğru kararlar vermeyeceğimizi, bazen krallar gibi rezil olabileceğimizi ‘başarısızlığın başarının zıttı olduğunu değil, bir parçası olduğunu anlayarak’ kabul etmemiz gerekir.”



2019’a kadar AOL/Huffington Post’ta kalıcı başyazarlığa imza atan, Arianna Huffington, 2011’de Sarah Lawrence Üniversitesi’nde mezunlarla kendi #hatalarını paylaştı: eski London Times köşe yazarı Bernard Levin ile etkileyici aşk serüveninin başarısızlığını ve TheHuffington Post için kimsenin okumayacağı entelektüel edebi bir site olmasına neden olacak kendine özgü planlarını…  “ama herkes okumuş gibi yapacaktı.” Her şey değişti ve o her şeyi doğru yaptı.

Kaynak

Bu Yazı ÖğrenciKariyeri Ekibinden Armoni Bayar tarafından özel olarak ÖğrenciKariyeri takipçileri için çevrilmiştir.
İşte kendisine ulaşabileceğiniz hesaplar; Facebook | Twitter | Linkedin

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.