Öğrenci Kariyeri Banner

KYK Burs ve Kredilerine Ne Kadar Zam Gelecek?

KYK Burs ve Kredilerine Ne Kadar Zam Gelecek?

Üniversite öğrencilerinin pek çoğunun yararlandığı KYK burs ve kredilerine geçtiğimiz günlerde 2021-2022 dönemi için başvurular yapılmıştı. Bu başvuruların ardından pek çok öğrenci sonuçları merakla beklemeye başladı. Bunun yanı sıra KYK zammı için de meraklı bekleyiş devam ediyor. Peki KYK Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kyk'ya 2022 yılında ne kadar zam gelecek? İşte öğrencilerin merakla beklediği soruların cevapları.

KYK Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

KYK burs başvuruları 10 Kasım tarihinde tamamlanmıştı. Buna baktığımızda her yıl olduğu gibi bu yıl da Aralık'ın ilk haftalarında KYK başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra e-devlet üzerindeki bu sayfadan sonuçlara ulaşabileceksiniz.

KYK Burs ve Kredisi Şu an Ne Kadar?

Geçen yıl yapılan zamla burs için de kredi için de aylık 650 liralık bir miktar belirlenmişti. Bir yıldır bu 650 lira olan burs tutarının yeni yıl ile birlikte zamlanarak daha da yükselmesi bekleniyor. Ayrıca bu tutar şu an yüksek lisans için 1300, doktora için ise 1900 liradır.

KYK Ödemeleri Ne Zaman Yapılıyor?

Her ayın 6'sı ve 10'u arasında öğrencilerin TC kimliklerine göre yapılan KYK ödemeleri yeni başvuruların sonuçlanmasının ardından ilk ayda, okula kayıt olunan ilk üç ayın topluca yatırılması şeklinde yatırılmaya başlayacaktır.

2022'de KYK'ya Ne Kadar Zam Gelecek?

2022'de KYK'ya Ne Kadar Zam Gelecek

Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmış olmasa da devlet tarafından belirlenen zamların genellikle enflasyona yakın bir oranda tutulduğunu biliyoruz. Şu an için TCMB tarafından belirlenen yıllık enflasyon %19.89 olduğu için KYK burslarına da %15 ile %25 arasında bir zam geleceğini tahmin edebiliyoruz. Bu durumda karşımıza şöyle bir sonuç çıkıyor.

  • 650 liraya %15 zam gelirse yaklaşık 750 lira
  • %20 zam gelirse 780 lira
  • %25 zam gelirse 810 lira olacak.

Herhangi bir gelişme olması durumunda anlık olarak haberdar olmak için bizi instagram'dan takip edebilir ya da mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.