Öğrenci Kariyeri Banner

Küresel İklim Değişiklikleri İçin Alınabilecek Bazı Önlemler!

Küresel İklim Değişiklikleri İçin Alınabilecek Bazı Önlemler!

Doğa ana denince aklımıza ilk gelen şeyler; hayvanlar, ağaçlar, iklim ve mevsimdir. Peki iklim değişikliği nedir? 

İklim değişikliği; hava olaylarına ve doğaya, insanların bilinçsizce zarar vermesi, endüstrinin yaygınlaşmasıyla zararlı gazların yapıyı bozması diyebiliriz. İklim değişikliği sadece doğaya zarar vermiyor aynı zamanda insanları ve hatta tüm canlıları olumsuz etkiliyor.

Bu yüzden hem kendimiz hem de dünya için gerekli önlemlerin alınması ve bilinçli davranılması oldukça önemli! Dilerseniz iklim değişikliği konusunda alınabilecek önlemleri birlikte inceleyelim.

İklim Değişiklikleri İçin Ne Gibi Önlemler Alabiliriz?

1. Toplu Taşıma Araçlarını Kullanın!

Şahsi bir araca sahipken toplu taşıma kullanmak birçoğumuza konforsuz gelecektir. Fakat kendimize ait aracın çevreye verdiği zararı da göz ardı edemeyiz. Bu yüzden işe, okula ya da herhangi bir yere giderken toplu taşımayı kullanmak oldukça önemli.

2. Fosil Yakıtlar Yerine Yenilenebilir Enerjiyi Tercih Edin!

Alınabilecek bir başka önlemse yenilenemez enerji türü olan fosil yakıtlardan vazgeçerek, yenilenebilir enerji türlerini tercih etmeniz. Hepimizin yaşadığımız yere göre kullandığımız bir enerji türü var. Fakat yayılan bazı gazların doğaya verdiği zararı düşünürsek, özellikle dikkat etmemiz gereken bir konu olduğunu söyleyebiliriz.

3. Sanayiye Ait Atıkları Geri Dönüşüme Kazandırın!

Günümüzde endüstrinin oldukça geliştiğini ve yaygınlaştığını söyleyebiliriz. Fakat hayatımıza oldukça olumlu etkisi olduğu gibi maalesef ki olumsuz etkileri de var. Bu olumsuz etkileri hafifletebilmek adına geri dönüşümden bahsedebiliriz. Yani pil, plastik şişe gibi bazı endüstri ürünlerinin geri dönüşümünü sağlarsak, doğayı korumak anlamında daha kontrollü davranmış oluruz.

4. Fabrika Bacalarında Mutlaka Filtre Olmalı!

Endüstriden bahsetmişken fabrikalardan bahsetmemek olmazdı. Fabrikadaki atıkların doğaya verdiği zararları saymakla bitiremeyiz. Bu sebeple fabrikalarda filtre kullanılması doğaya verilen zararı büyük ölçüde azaltacaktır.

Aslında farkında olmadan yaptığımız pek çok şey doğaya olumsuz bir şekilde geri dönmektir. Yukarda da bahsettiğimiz birçok olaya gerekli önemi verirsek ve gerekli önlemleri bireysel veya toplu olarak alırsak bu duruma dur diyebiliriz. Unutmamalı ki, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak bizim elimizde!

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.