Öğrenci Kariyeri Banner

Küçük Pazarlama Bütçesine Uygun 4 Yatırım Önerisi

Küçük Pazarlama Bütçesine Uygun 4 Yatırım Önerisi
Eğer küçük bir işletmeye sahipseniz ne kadar kısıtlı bir bütçeye sahip olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Bu yüzden yapacağınız her bir yatırımın maliyeti sizin için çok önemlidir.

İyi haber ise dijital pazarlamadaki gelişmelerle alternatiflerin artması ve amacınıza yönelik düşük maliyetli hatta ücretsiz yöntemler bulabilmenizdir.

İşte şirketinizin imkanlarını aşmadan yapabileceğiniz yatırım önerileri:

Bir pazarlama yöneticisi kiralamak
İşletmelerin için çoğu pazarlama için gerekli personeli kendi bünyesine katarak çalıştırır. Bu, doğal olarak küçük çaptaki girişimciler için yükü ağır ekstra bir maliyet getiriyor.

Size önerim ise bu tarz bir iş için farklı görevdeki personele yüklenme veya sadece pazarlama için personel alımı yerine bu işleri yapan kişileri sadece ihtiyacınız olduğu anda kiralamanızdır. Bu hem ekonomik açıdan sizin için daha faydalıdır hem de işini iyi bilen ve farklı firmalarla sürekli çalışma tecrübesi olan bir kişinin kampanyalarınızı istediğiniz hedefe ulaştırabilmesi açısından faydalıdır. Tabi dönemsel kiralamalardan kasıt ayda 1 hafta gibi bir süreç değil. Freelance pazarlama uzmanlarıyla çalışarak proje dönemlerinizde yoğun bir pazarlama çalışması yapabilirsiniz, diğer dönemlerde ise daha seyrek bir model ile ilerleyebilirsiniz.

Google AdWords’ten faydalanın
Google AdWords, pazarlama için bütçe ayrılması gereken en doğru seçeneklerden biridir. SEO’nun arama sonuçlarını iyileştirmesi gerekiyor ancak bu AdWords’un önemini azaltmıyor.

Tıklama başına ödeme yaparak yaptığınız kampanya için paranızı en doğru şekilde kullanmış olursunuz. Bu atacağınız ilk adımla hedef kitleniz için daha fazla sonuç ve bilgi verme verebilirsiniz. Yine bu çalışmalar için de freelance danışmanlarla çalışmanız fiyat/performans açısından en verimlisi olacaktır.

Sosyal medya da kanallarında reklamlar oluşturun
Günümüzde şirketler içeriklerini daha fazla kişiye ulaştırmak için sosyal medya kanallarında promosyonlu reklamlar yayınlayarak gerçekleştiriyor.

Bu kanallar şirketinizle ile ilgili ürünlerin daha çok kişiye ulaştırılmasında ve web sitenizin trafiğinin arttırılmasın da hem çok etkili hem de ucuz yöntemlerden biridir. Bu kanallarda ki araçlarla reklamınızın ulaşmasını istediğiniz kişilere yönelik birçok filtreleme yaparak kampanyanız için en doğru hedef kitlesini belirleyebilirsiniz. Aslına bakarsanız sosyal medya platformlarının bu işleri olabilecek en basit ve anlaşılır hale getirmiş olması kendi içinizde bile çözebilmenize imkan sağlıyor.

E-posta pazarlaması
E-posta pazarlaması halen dünyanın en etkili pazarlama yöntemlerindendir.

E-posta pazarlama yazılımları aylık 50$ ve 300$ arasında bir ücretlendirmeye sahiptir. Hedef kitlenize yönelik oluşturacağınız e-posta aboneliğiyle beraber size en uygun yazılımı seçip sizde dünya liderleri gibi markanızı bu pazarlama yöntemiyle büyütebilirsiniz.

Pazarlama için paranın nereye harcanacağı konusuna karar vermek zor bir seçimdir. Size sıraladığımız her bir pazarlama yönteminde değişik maliyetler söz konusudur. Sizde kendi bütçenize en uygun yöntemleri seçerek girişiminizi büyütmeye başlayabilirsiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.