Öğrenci Kariyeri Banner

KPSS Soruşturmasında Bir Yeni Gelişme!

KPSS Soruşturmasında Bir Yeni Gelişme!

Geçtiğimiz aylarda iptal edilen KPSS oturumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, dönemin ÖSYM Başkanı ile sorumlular hakkında soruşturma izni istedi.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumuna ilişkin ön raporunda, sınav sorularının sızdığı yönünde herhangi bir tespitin yapılamadığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında bazı kamu görevlileri için soruşturma izni verildiği, savcılığın, soruşturma izni verilmeyen kamu personeli için Danıştay'a itiraz ettiği ifade edildi.

Sorular Sızdırılmadı Denmişti!

Sosyal medyada, 31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı yönünde yoğun şekilde paylaşımlar yapılmıştı. Ardından Devlet Denetleme Kurulu (DDK), 2022-KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, YÖK de idari inceleme başlatmıştı. YÖK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu, geçtiğimiz hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Raporda, iddia edildiği gibi Sınav sorularının daha önce sızdırıldığına yönelik bir tespitin yapılamadığı ifade edildi.

Ancak savcılık, sınavda çıkan 4 soru yönünden 'şaibe' iddialarının ortaya çıkartılması için, dönemin ÖSYM Başkanı ile sorumlular hakkında soruşturma izni istedi. Bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilirken, bazı kamu görevlileri hakkında izin verilmediği belirtildi.

Savcılık, YÖK’ten gelen raporla birlikte, soruşturma kapsamında elde edilen tüm bilgileri bir dosya halinde Danıştay’a göndererek, bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesine itirazda bulundu.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.