Öğrenci Kariyeri Banner

Kendi İşini Kurmak İsteyenler Tarafından En Çok Tercih Edilen Meslekler Açıklandı!

Kendi İşini Kurmak İsteyenler Tarafından En Çok Tercih Edilen Meslekler Açıklandı!

Bir internet sitesinde yayınlanan veriler, kendi işini kurmak isteyenlerin en fazla yöneldiği sektörü açıklığa kavuşturdu.

E-ticaret, bu sektörler arasında lider konumda yer alırken ikinci sırada günümüzün en hızlı yükselen mesleklerinden birisi yer aldı.

Günümüzde kendi şirketini kurma hayali pek çok insanın kafasında büyük bir yer edinmişken, bu düşünce son dönemde ülkemizde de gittikçe yayılmaya başladı.

Kendi Şirketini Kurmak İsteyenlerde Sadece Bir Ayda Yüzde 246 Artış!

Verilerden yola çıkarak kendi işini kurma eğiliminin ülkemizdeki durumuna ışık tutan Armut.com, şahıs şirketi kurma taleplerinin sadece mart ayında yüzde 246 oranında artış yaşadığını ortaya koydu.

Kafe açmak isteyenlerin artmasıyla birlikte kafeler için iç mimarlık hizmetine olan talep de yüzde 72 oranında arttı.

Verilere göre e-ticaret sektörü, girişimcilerin bir numaralı tercihi oldu.

Moto Kuryelik En Fazla İhtiyaç Duyulan Meslekler Arasında

Girişimcilerin en fazla gıda, tekstil, aksesuar, kozmetik, çocuk oyuncakları, bebek gereçleri, hediyelik eşya ve seramik sektöründe satış yapmak için şirket kurmak istedikleri görüldü. Kadın girişimcilerin de ev yapımı ürünleri için e-ticareti tercih ettiği belirtildi.

Öte yandan günümüzün en hızlı gelişen mesleklerinden moto kuryelik de büyük bir talep ve arzla karşılaştı. E-ticaret hızla büyümeye devam ederken moto kuryelik, en fazla ihtiyaç duyulan meslekler arasına girdi.

Özellikle pandemi sonrasında moto kurye hizmeti vermek için şahıs şirketi kurma taleplerinde yükseliş olduğu dikkat çekti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.