Öğrenci Kariyeri Banner

Karayip Ülkesinden 3 Bin 250 Dolara Vatandaşlık Hakkı!

Karayip Ülkesinden 3 Bin 250 Dolara Vatandaşlık Hakkı!

Bir grup girişimci Karayip ülkelerinden Belize'ye bağlı olan Coffee Caye adasını 2019 yılında 250 bin dolara satın aldı.

Ulusal bayrağı, marşları ve hükümetiyle kurulan yeni ülkeye 'Islandia Prensliği' adı verildi. Adanın en çok dikkat çeken özelliği ise 3 bin 250 dolara (şu anlık 48,132 TL) vatandaşlık vermesi oldu. 

Girişimciler, 4 bin 800 metrekare olan bu adada 'Islandia Prensliği' adını verdikleri ülkeyi inşa ediyorlar.

Projenin kurucu ortağı ve CEO'su Gareth Johnson, 15 yıl kadar önce bir adaya kitleme fonlaması yapma fikrine sahipmiş... yani ada satın almayı ve mikro ulus oluşturmayı uzun yıllar boyunca düşünmüş.

Her Üyeden 3 Bin 250 Dolar Toplayarak Satın Almış

Yaptığı gezintilerde sürekli kuvvetlenen bu fikrin ardından satışa çıkan adaları takip etmeye başlamış. En sonunda Coffee Caye adasını satın almaya karar veren Johnson, her üyeden yaklaşık 3 bin 250 dolar alarak, hedefini gerçekleştirmiş.

Belize'ye tekneyle 15 dakika olan bu yeni ada ülkesine 13 kişilik bir turist kafilesi adayı ziyaret edebilmek için Islandia Prensliği'ne başvuru yapmış.

Bir tarafı sığ bir koya inen küçük bir kumsala bakan adada açıklık olan kısım kamp için kullanılıyor. Diğer yarısı ise bodur ve mangrovlarla çevrili. 

Bir ucundan diğer ucuna yürüyerek sadece birkaç dakikada varılan yeni ülke; uzun ve ince bir şekle sahip. Coffee Caye adasının üzerine kurulmuş dünyanın en yeni ülkesi olan Islandia Prensliği'nin vatandaşı olmak çok kolay.

Eğer bu yeni ülkenin yatırımcılarından biri olursanız 3 bin 250 dolar vererek, ya da ziyaretçi olarak giderek vatandaşlık hakkı kazanabilirsiniz.

Ada ülkesi hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için aşağıda yer alan sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Our New Island: Coffee Caye

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.