Öğrenci Kariyeri Banner

Kapadokya'da Sanal Balon Turları Başladı!

Kapadokya'da Sanal Balon Turları Başladı!

Kapadokya'da artan balon turu fiyatlarını karşılayamayan yerli ve yabancı turistler için, durağan hâldeki balonlarda sanal gerçeklik turları düzeenlenmeye başladı.

Turizmimizin ana damarlarından Kapadokya'daki balon turu fiyatlarının akılalmaz seviyelere ulaşması, bölgenin ziyaretçileri ve turistleri farklı yöntemlere başvurmasına neden oldu. Teknolojinin de gelişmesiyle mümkün olan sanal turlar, fiyatların artışı sonrası bir anda Kapadokya'nın en meşhur etkinliklerinden biri konumunu aldı.

Türkiye'nin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Kapadokya'da her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun turizm talebi var ve ekonomideki gelişmeler sonrası artan fiyatlar, Kapadokya'nın tadını çıkarmaya gelen insanları hayal kırıklığına uğratıyor.

35 Liraya Kapadokya Turu!

Kapadokya'yla özdeşleşen balon turları, tüm Kapadokya'nın gözlemlenebilmesini sağlıyor ancak balon turlarının fiyatının 220 euro seviyelerine çıkması sonucu yerli turistler için bu turları gerçekleştirmek imkânsız hale geldi.

Kapadokya'da kurulan sanal gerçeklik gözlükleriyle tur imkânı sayesinde böylelikle hem ticaret amacı güdenler fırsatı değerlendirdi hem de Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistler Kapadokya'nın turunu sanal olarak da olsa atmadan dönmemiş oluyor. Öyle ki yıllardır klasikleşmiş balon turuna kıyasla bu sanal gerçeklik turları büyük bir ilgi görmeye başladı.

Bölgenin işletmeciliğini üstlenen Emir Temir, asıl amaçlarının balon turuna yükseklik korkusu nedeniyle binemeyenlere Kapadokya turunu gerçekleştirebilmek olduğunu belirtti. 35 liraya gerçekleştirilen bu sanal gerçeklik turlarının, 220 euro'luk balon turuna kıyasla önümüzdeki süreçte de ilgi görmeye devam etmesi bekleniyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.