Öğrenci Kariyeri Banner

Kahraman Köpek Proteo'nun Heykeli Dikilecek!

Kahraman Köpek Proteo'nun Heykeli Dikilecek!

Kahramanmarş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran şiddetli depremlerin ardından Meksika ekibiyle birlikte yardıma gelen, ancak çalışmalar sırasında hayatını kaybeden Proteo'nun heykeli dikilecek.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında birçok ülkeden arama-kurtarma ekipleri ülkemize yardım etmek için gelmişti. Enkazlardaki arama-kurtarma çalışmalarında koku ve ses kabiliyetleri ile göçük altındaki yüzlerce kişinin tespit edilmesine yardımcı olan köpeklerden biri olan Proteo'nun hayatını kaybetmesinin ardından Sarıyer'de heykelinin dikilmesine karar verildi.

Proteo'ya Vefa Borcu Ödenecek!

Kahraman köpek Proteo, hem Leman Kültür dergisinin kapağında hem de Trabzonspor-Basel futbol maçı için hazırlanan özel kareografide de yer almıştı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de, Proteo'nun heykelinin dikileceğini açıkladı.

Kahraman köpek Proteo'ya vefa borcunun ödeneceğini ifade eden Genç, "Vatandaşlarımızı enkaz altından kurtarmak için binlerce kilometre uzaktan gelen, vefa borcumuz olan isimlerden biri de arama-kurtarma köpeği Proteo. O bir asker olduğu için Meksika Ordusu'nun izniyle, parkımızda onun da heykeline yer vermek istiyoruz." diye konuştu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.