Öğrenci Kariyeri Banner

Kadınların Sanattaki Gücü Büyük Bir Beğeniyle Karşılandı

Kadınların Sanattaki Gücü Büyük Bir Beğeniyle Karşılandı

Kadın ve Sanat Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nda Bir Araya Geldi


Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçıları Derneği Ankara Şubesi üyesi 10 kadın, Sevda Cenap and Müzik Vakfı’nda “Sonbahar Esintileri Karma Sergisi” açtı. 33 eserden oluşan resim sergisinin açılış töreninde, Sevda Cenap and Müzik Vakfı bünyesinde kurulan Dostluğun Sesi Vokal Grubu da mini bir konser verdi.
2006 yılında kadın sanatçılara destek olmak, sosyal sorunlara dikkat çekmek ve kadının farkındalığını artırmak amacıyla kurulan Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçıları Derneği Ankara Şubesi Üyeleri, yağlı boya, ebru, akrilik ve keçe gibi pek çok gereçten yaptıkları eseri sanatseverlerin beğenisine sundu. 23 ülkede temsilciliği bulunan ve bugüne kadar 150’nin üzerinde ulusal ve uluslararası sergiler, paneller, sempozyumlar ve festivaller düzenleyen dernek, Ankara Şubesi Sonbahar Sergisi ile büyük bir beğeni topladı.



Femin Art Hem Kadınları Hem de Engellileri Destekliyor!
Kadınları sanatın ortak diliyle buluşturmak ve toplumsal hayata daha kolay entegre olmasını amaçlayarak dernek olarak faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen Ankara Şube Başkanı Hatice Erdi, kendisinin de resim sanatıyla uğraştığını belirtti. Dernekçiliğin pek fazla destek göremediğini ifade eden Erdi, “Kadınlarımızı sadece resim alanında değil, sanatın tüm dallarıyla ilgilenmeleri için teşvik etmeye çalışıyoruz. Ankara’da sanatsal anlamda etkinliklerimizi yapmaya çalışıyoruz ancak bu çalışmalar için çoğu zaman salon bile bulamıyoruz. Sadece Ankara değil Türkiye’de genel olarak sanatsal faaliyetlerin düzenlenmesi için salon bulunamıyor. Herhangi bir şekilde destek göremiyoruz. Belediyeler bile derneklere salon temin ederken ücret alıyorlar. Türkiye’de sivil toplumculuk, dernekçilik oldukça zor bir iş. Biz birkaç arkadaşımızın desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Oysa gönüllü çalışan bu tarz derneklerin desteklenmesi gerekiyor. Biz zaten derneğimizi ayakta tutmak için bu tarz çalışmalar yapıyoruz. Tamamen kendi emeklerimizle gönüllü bir biçimde kadınlarımızın sesini duyurmak için çabalıyoruz.” dedi.



Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçıları Derneği Ankara Şubesi Başkanı Hatice Erdi, resim sanatına olan ilgisi ve sergi hakkında ise “Bu serginin teması sonbaharı uğurlamaktı ancak sanatçılarımız serbest çalışmalarla çok renkli eserler ortaya koydu. Ben mühendisim ancak 2000 yılından bu yana resim sanatıyla uğraşıyorum. Hikmet Çetinkaya Resim Atölyesi’nde gerekli eğitimleri aldıktan sonra kendi atölyemi açarak çalışmalarıma devam ettim. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası 40’a yakın kişisel ve karma sergilerde bulundum. Bu sergide yağlı boya, akrilik, ebru sanatı ve keçe gibi farklı tekniklerle yapılan resimlerimiz izleyicilerini bekliyor. Biz dernek olarak gerek kadınlar gerekse engelliler için pek çok projeye imza attık. Özellikle down sendromlu çocuklarla Sanatta Engelsiz Buluşmalar isimli bir proje yaptık. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde bir sınıfta 3 ay boyunca bu çocuklara ders verdik. Dersler sonucunda ortaya çıkan eserleri satarak engelli çocuklar için iki akülü sandalye aldık.” ifadelerine yer verdi.

sanat

Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçıları Derneği Ankara Şubesi ikinci Başkanı Hülya Gül ise, “Resim ve fotoğraf sanatıyla ilgileniyorum. Resim ve fotoğraf gibi sanatlar çok pahalı uğraşlar hele bir de karşılığı alınamıyorsa o zaman sanatçı daha büyük sıkıntılar yaşayabiliyor. Bu nedenle sanatı ancak çok severseniz ilerleyebilirsiniz. Alaylıyım ancak 1979 yılından bu yana resim sanatıyla ilgileniyorum. Yurt içi ve yurt dışında pek çok kişisel ve karma sergilere katıldım. Hem Femin Art hem de SAKÜDER üyesiyim. Ankara Kalesi’nde Turaç Sanat isimli butik bir galerim var. Orada çalışmalarıma devam ediyorum.” dedi.


Serginin açılış töreninde Sevda Cenap and Müzik Vakfı bünyesinde 17 kadından oluşan Dostluğun Sesi Vokal Grubu, Şef Zuhal Kaynar ile Piyanist Ceren Uygun eşliğinde mini bir konser verdi. Sonbahar Esintileri Karma Resim Sergisi 18 Aralık Pazartesi gününe kadar Sevda Cenap and Müzik Vakfı’nda izlenilebilecek. Dostluğun Sesi Vokal Grubu, serginin kadınlar tarafından yapılması ve grubun da kadınlardan oluşmasından dolayı büyük bir gurur duyduklarını ifade ederek kadının sanattaki gücünün önemine bir kez daha dikkat çektiklerini belirtti. Sergide, Remziye Kurttürk, Dilek Uyanık, Satı Şenkaynak, Mükerrem Turhan, Nesrin Nuhoğlu, Ayşin Cebeci, Hatice Erdi, Hülya Gül, Gonca Yayan ve Elif Yarar Hanım’ın eserleri sergileniyor.



Kaynak


Sevda-Cenap and Müzik Vakfı'nın etkinliklerinden haberdar olmak için Facebook Sayfalarını takip edebilirsiniz.

Sanatla kalın.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.