Öğrenci Kariyeri Banner

Japonlara Göre Tembellikten Kurtulmanın 8 Yolu!

Japonlara Göre Tembellikten Kurtulmanın 8 Yolu!

Günlük hayatımızda sürekli yapmamız gereken şeyleri erteliyor ve üşeniyoruz. Tembellik artık günümüzün yaygın sorunlarından biri haline geldi. Japonlar da tembellikten kurtulmak için çözüm aramışlar ve 8 tane yöntem belirlemişlerdir.

Japonlara Göre Tembellikten Kurtulmanın 8 Yolu!

1. İkigai Tekniği

Her sabah uyanmak için bir sebep belirleyin. Bu sebepler güçlü yönlerinize, tutkularınıza ve ihtiyaçlarınıza cevap vermeli ve hayatınıza anlam katmalıdır.

2. Kaizen Tekniği

İlerlemenizi günlere ayırın. Her gün çok şey yapmak zorunda değilsiniz. Günlük küçük iyileştirmelere odaklanın ve biraz ilerleme kaydedin.

3. Pomodro Tekniği

25 dakika çalışma 5 dakika ara şeklinde olan bu yöntem odaklanmanıza yardımcı olacak. Verimliliğiniz artacak ve tükenmişlik duygunuz yok olacak.

4. Hara Hachi Bu Tekniği

Tıka basa doyuncaya kadar yemek yemeyin. Doyma oranınız %80 olsun. Böylece daha rahat hareket edeceksiniz ve zinde olacaksınız. Her zaman su ve oksijene de yer bırakmalısınız.

5. Shoshin Tekniği

Mottonuz, her zaman öğrenmeye açık olmak olmalı. Acemi olduğunuzu düşünerek işe başlayın. Mükemmel olmak zorunda değilsiniz.

6. Wabi-Sabi Tekniği

Kusurlarınızı kabullenin. Küçük ayrıntılara odaklanmak yerine neyin önemli olduğunu tespit edin. Güzelliği sadelikte bulun. Unutmayın denemek, mükemmelden daha iyidir. Harekete geçin!

7. Forest Bathing Tekniği

Doğada zaman geçirmeye özen gösterin. Bu stresinizi azaltır ve ruh halinize iyi gelir. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

8. Kakeibo Tekniği

Bütçenizi planlayın ve bu plana bağlı kalın. Maddi durumunuz düzeldiğinde stresiniz de azalacaktır. Böylece daha motive olacaksınız!

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.