Öğrenci Kariyeri Banner

James Webb Uzay Teleskobu, Orion Nebulası'nın Görüntüsünü Yayınladı!

James Webb Uzay Teleskobu, Orion Nebulası'nın Görüntüsünü Yayınladı!

Resmen hizmet vermeye başladığı günden bu yana uzayın derinliklerini en net şekilde göstermeye devam eden James Webb Uzay Teleskobu, bu kez Orion Nebulası'nın harika görüntüsünü fotoğrafladı.

25 Aralık 2021’de uzaya fırlatılan James Webb, geçtiğimiz haftalardan bu yana uzayın derinliklerini görmediğimiz detaylarıyla incelememizi sağlamaya devam ediyor. Uzay Teleskobu, son olarak galaksimiz içinde bulunan Orion Nebulası’nı muhteşem detaylarını fotoğrafladı.

James Webb’in objektiflerine giren Orion Nebulası’nın görüntüsü, 18 ülkeden 100’den fazla bilim insanından oluşan PDRs4All topluluğu tarafından yayınlandı. 11 Eylül’de çekilen görüntüler, çeşitli filtrelerle işlenerek aktarıldı. İşte ortaya çıkan o muhteşem görüntü:

James Webb'in Merceğinden Orion Nebulası:

Yayınlanan bu fotoğraf çeşitli gök cisimlerinin bugüne kadarki en net hallerini barındırıyor. Sadece bu kare içinde yer alan cisimler aşağıdaki gibi:

Orion Nebulası'nın, Hubble ve James Webb Uzay Teleskoplarının gözünden karşılaştırması:

Görüntüyü yaynlayan bilim insanları, yeni görüntüyle birlikte yıldızların nasıl doğduğu konusunda önemli bilgiler aktarıyor. Görüntü üzerinde yapılacak çalışmalarla birlikte yıldızlar hakkında bilinmeyen noktalardan bazıları da açığa çıkabilir.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.