Öğrenci Kariyeri Banner

İzmir’de Gezebileceğiniz En Güzel Antik Kentler

İzmir’de Gezebileceğiniz En Güzel Antik Kentler

Tarihte önemli bir ticaret bölgesi olması sebebiyle pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir, günümüzde hem yerli ve yabancı turistleri hem de öğrencileri sıklıkla ağırlıyor. Sizler için İzmir’e gittiğinizde keyifle gezebileceğiniz bazı antik kentleri derledik. 

Efes Antik Kenti

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunuyor. Milattan önce 8600 yıllarında kurulan antik kentte Artemis Tapınağı ve Celsus Kütüphanesi gibi ünlü yapılar da yer alıyor. Dönemin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Efes kentine Müzekart ile  giriş sağlayabilirsiniz. 

Smyrna Antik Kenti

Bu antik kent İzmir’in Bayraklı, Namazgah ve Kadifekale semtlerindeki buluntulardan oluşuyor. Kuruluş tarihi tam olarak belli olmasa da milattan önce 3000 yıllarına dayandığı tahmin ediliyor. En büyük antik tiyatro ile en eski Athena Tapınağı’nın da bulunduğu antik kenti ziyaret ederek tarihi dokuyu keşfedebilirsiniz. 

Bergama Antik Kenti

Yaklaşık 8500 yıllık bir geçmişe sahip olan antik kent, Bergama ilçesinde yer alıyor. 2014 yılında UNESCO tarafından korumaya alınan kentte, tıp alanında kullanılan birçok esere de rastlanmıştır. Hristiyanlık inancına göre kutsal olan 7 kiliseden birinin de bulunduğu antik kent, kralların ve sosyal sınıflandırmaya göre üst düzey insanların yaşadığı yer olarak biliniyor. 

Erythrai Antik Kenti

Yörede bulunan kırmızı topraklar nedeniyle “Kızıl Kent” olarak da adlandırılan Erythrai Antik Kent’in içerisinde Kybele Kayalıkları, Heroon ve Matrone Kilisesi gibi önemli yapılar yer alıyor. Çeşme’nin Ildırı Köyü’nde yer alan bu antik kenti ziyaret ederek kentin en tepesinde bulunan kilisede gün batımı ve gün doğumu manzarasını izleyebilirsiniz. 

Teos Antik Kenti

Sığacık’ta bulunan Teos Antik Kent’i bir dönem İon şehirlerinde huzursuzluk yarattıkları ileri sürülerek kovulan sanatçılara kapılarını açmasıyla biliniyor. Tarihte ilk defa Sanatçılar Birliği’nin oluşturulduğu bu kentin Yunan Tanrısı Dionysus’un oğlu Athemas tarafından kurulduğuna inanılıyor. 
 

Kaynak


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.