Öğrenci Kariyeri Banner

İTÜ Vakfı, Doğa Koleji Krizine Son Noktayı Koydu! Satın Alma Görüşmeleri Devam Ediyor

İTÜ Vakfı, Doğa Koleji Krizine Son Noktayı Koydu! Satın Alma Görüşmeleri Devam Ediyor

Doğa Koleji'nin satışına ilişkin son dakika açıklaması alıcı olan İTÜ Vakfı'ndan geldi. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Doğa Koleji satın alım sürecinin devam ettiği belirtilip 'resmi açıklamayı' bekleyin denildi.


Doğa Koleji'nin satışında sona doğru yol alınıyor. 3 aydır öğretmenlerine maaş ödeyemeyen Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na satışı için görüşmeler sürdüğü açıklandı.

İTÜ Vakfı ise geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından Doğa Koleji'nin satın alımına ilişkin görüşmeleri doğrulamıştı. Bugün ise Doğa Okulları'nın satış işleminin tamamlandığına dair haberler geldi. Ancak Vakfın Twitter hesabından görüşmelerin devam ettiğini belirtti ve şunu ekledi:

Screenshot 2019-12-19 at 15.10.30

Satışına İlişkin Bilgiler

İTÜ Vakfı'nın Doğa Okulları için 800 milyon lira önerdiği öğrenildi. Öğretmenlerinin tüm alacaklarını da İTÜ Vakfı karşılayacak.

Dün İTÜ Rektörü Mehmet Karaca’ya Doğa Koleji yetkilileri tarafından sunum yapılmıştı. Hem Doğa Koleji hem de İTÜ Vakfı'ndan satışın detaylarına ilişkin açıklama yapmaları bekleniyor.

Peki Doğa Koleji'nin ismi değişecek mi? 
Daha önce kamuoyuna düşen haberlerde kolejin isminin İTÜ Vakfı Okullara olarak değiştirileceği bilgisi vardı. İTÜ Geliştirme Vakfı'ndan gelen son açıklamada ise okul isminde değişiklik olmayacağı şu satırlarla duyuruldu:

-“Söz konusu eğitim kurumu İTÜ Vakfı çatısı altında ‘Doğa Koleji’ adıyla eğitim öğretime devam edecektir”.

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.