Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Bölümünü Tanıyalım

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Bölümünü Tanıyalım
Merhaba, bugün İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik bölümü hakkında bilgi edineceğiz. Öncelikle kendimde bu bölümde 3.sınıf öğrencisiyim. İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojisitik bölümü Türkiye'deki ilk ve tek Ulaştırma ve Lojistik fakültesidir ve TM-1 puanı ile her sene 72 tane öğrenci almaktadır. Biraz daha detaylı bir şekilde tanımak gerekirse şu başlıklar altında özetleyelim.

maxresdefault

Güncel Lojistik Eğitimi

Deniz, hava, kara ve raylı sistemler ana başlığında sürekli yenilenen ve gelişen teknolojiye ayak uyduran bir müfredat düzenlenmektedir. Ayrıca sadece ulaştırma dışında mühendislik konuları olan üretim yönetimi, tedarik zinciri yönetimi ve satın alma gibi ana konularda yoğunlaştırılmış bir ders programı vererek geleceğin lojistik yöneticilerini yetiştirmeyi planlamaktadır.

slider-business-intelligence-freight

Sektör İle İç İçe Geçmiş Bir Eğitim Kurumu Olması

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesinin kuruluşu çeşitli meslek odaları, firmalar ve iş insanlarının desteği ile olmuştur. Bu yüzden Ulaştırma ve Lojistik Sektörü; İstanbul  Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesine derin bir bağlılık hissetmektedir. Bu nedenle hala bu bağlılık devam etmektedir ve bu sayede sektör ile öğrenciler çok yakın bir ilişki içinde kalabilmektedir.

comunityx706

Uluslararası Geçerlilik ve Uluslararası Programlar

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi mezunları diplomalarının yanında IRU ACADEMY CPC DİPLOMASI almaya hak kazanırlar. Bu diploma aralarında Kanada, Çin , ABD ve AB ülkeleri dahil 75 ülkede diplomalarının geçerli olduğunun teminatıdır ve Türkiye'de ilk ve tek İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi'ne sağlanan bir olanaktır. Bunun dışında birçok Erasmus değişim programını bünyesinde bulundurması sayesinde birçok öğrenci yurtdışında eğitim alabilmiştir.

logistics

Staj ve İş Olanakları

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesinin sektör ile olan yakın işbirliğinden dolayı mezunlar iş bulma konusunda çok sıkıntı çekmeden sektörün önemli firmalarında kendilerine önemli bir  yer bulabilmektedirler. Ayrıca okul döneminde zorunlu kılınan staj sayesinde öğrenciler sektör ile mezun olmadan tanışma imkanı bulabilmektedirler.

Özel İçerik: Emre Balcı

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.