Öğrenci Kariyeri Banner

Haliç Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nü Tanıyalım

Haliç Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nü Tanıyalım



 Gelin hep birlikte Haliç Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tanıyalım!

haliç üniversitesi sütlüce kampüsü ile ilgili görsel sonucu

  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım?


Public Relations yani günümüzdeki kullanımıyla PR... 

Halkla ilişkiler bir şirketin kurumsal iletişiminden itibar yönetimine kadar farklı alanlarında çalışabillir. Reklam ajanslarında, medya kuruluşlarında, halkla ilişkiler şirketlerinde ve daha birçok yerde iş olanağı bulabilir. Bölüm mezunları farklı sektörlerde çalışabilir; çünkü artık her şirketin mutlaka bir halkla ilişkiler birimi bulunmakta. Halkla İlişkiler mezunlarından bazıları ise insan kaynaklarına geçiş yapmakta. Halkla ilişkiler için insan mühendisi demek yanlış değil diye düşünüyorum. Halkla ilişkiler öğrencisi olmak benim için oldukça keyifli. Bölüm bize; karşımızdaki bireyin duygu düşünce yönünü değiştirmekten, reklamların psikolojik sosyolojik açıdan değerlendirilmesinden, hayata karşı daha dikkatli davranmamızı ve problem çözücü olma yeteneklerini kazandırır ve daha nicesi! Tanıtım kısmına bakarsak; bir ambalajın psikolojik etkileri, bir parfüm şişesinin tasarımına kadar her şeyi öğrenmemizi sağlar ve daha neler neler...

  • Bölüm yerleşkesi nerede ?       


Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Haliç Üniversitesinin Sütlüce kampüsünde yer alıyor.

  • Hangi puan türünden öğrenci alıyor?


Haliç Üniversitesinde TS-2 puan türüyle alım yapılıyor.

  • Eğitim dili nedir?


Haliç Üniversitesinde bölüm dili Türkçedir. İsteğe bağlı olarak hazırlık okuyabilirsiniz.

  • Öğretim süresi ne kadardır?


Bölümün öğretim süresi 4 yıllıktır.

  • Burs olanakları nelerdir?


Tam burslu, %50 burs ve %25 burslu olarak eğitim görebilirsiniz.

  • 2016-2017 Taban puanı nedir?


2016-2017 girişli tam burslu öğrenciler 380,64854 taban puanı, %50 burslu öğrenciler için ise 200,68835 taban puanı ile alım yapıldı.

  • Bölüm öğrencileri hangi dersleri alıyor?


1.YIL: Politik Kültür, halkla ilişkilerde temel kavramlar, uygarlık tarihi, iletişimde etik, hukukun temel kavramları, ingilizce, sosyoloji, Atatürk ilke ve inkılapları, temel bilgisayar uygulamaları, medya ile ilişkiler,  iletişim hukuku ve fikri haklar, görsel materyal kullanımı, genel işletme.

2.YIL: Halkla ilişkiler kuram ve uygulamaları, iletişim kuramları 1-2, iletişim psikolojisi ve ikna kuramları, ingilizce, istatistik, sosyal psikoloji, türk dili 1-2, haber sosyoloji, iktisada giriş, bilimsel araştırma yöntemleri, kişilerarası iletişim.

3.YIL: Tüketici davranışları, marka yönetimi, bütünleşik pazarlama iletişimi, kampanya tasarımı, reklam planlaması ve yönetimi, mesleki ingilizce, halkla ilişkiler yönetim ve stratejileri, siyasal iletişim, kriz iletişimi, kamuoyu araştırmaları, halkla ilişkilerde durum ve olay analizi.

4 YIL: Meslek stajı- seçmeliler

  • Nerelerde çalışabilirim?


İletişim ajanslarında, medya kuruluşlarında, reklam ajanslarında ve halkla ilişkiler biriminin bulunduğu tüm şirketlerde çalışabilirler. Akademisyen olmak da bir seçenek!

  • Hangi özelliklere sahip olmalıyım?


Dikkatli, dışadönük, enerji dolu! İnsanlarla iletişim kurmayı seven, anlatmaktan ve dinlemekten bıkmayan! Okumayı yazmayı sevmeniz lazım. Araştırmaktan sıkılmamalısınız. Yeni yerler yeni şeyler öğrenmekten keyif almalısınız. Sunumlar, seminerler ve toplantılardan mutluluk duymalısınız :)

Özel İçerik: Betül Koşaksız

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.