Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünü Tanıyalım

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünü Tanıyalım
Merhabalar arkadaşlar, bugün de ben size açık, mert, korkusuz bir şekilde İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü tanıtacağım. Öncelikle ben de bu bölümde olduğumu belirtmek isterim. Bu bölümdeki ilk senem hatta yarım senem diyebilirim bunun sebebi ise hazırlığı yarıyılda atlayıp direkt olarak bölüme geçmiş olmam. Benim olduğum konuma 'çapraza düşme' durumu deniyor. Bunun anlamı ise 1. sınıfın ilk dönemini göremeden 1. sınıfın 2. döneminden başlamış olmam ve sürekli böyle gidecek olması ta ki sınıfta kalana ya da alttan ders alıp durumu düzeltene kadar.

TM-1 puanı ile her sene 165 tane öğrenci almakta olmasına rağmen neredeyse derse kayıtlı 200 tane öğrenci var. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise yoklama olayının fazla olmaması. Yani her hocanın yoklama almaması alanların bile 2-3 haftada bir almasından dolayı öğrencilerin derse fazla gelmeyip notlarla geçmeye çalışmasıdır (Ki geçiliyor hiç şüpheniz olmasın) :)

Bölüm yerleşkesi nerede?
İngilizce İktisat Bölümü, İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Kampüsü'nde yer almaktadır.

ilk500banner

Eğiyim dili nedir?
İngilizce İktisat derken baya ciddiydim %100 İngilizce eğitim göreceksiniz tabii bazı derslerde hocalar anlamadığımızı görünce Türkçe de anlatmaya başlayabiliyor. (Özellikle vize/final sınavları öncesi Türkçe özetler ilaç gibi gelebiliyor.) %100 olmasından dolayı hazırlık atlama sınavına girmek durumundasınız ve 60 puan üstü alan arkadaşlar doğrudan bölüme başlayabilirler.

Öğretim süresi ne kadardır?

Hazırlık okursanız 5, hazırlığı atlarsanız 4 yıldır. Tabii garanti veremem :))

Hangi dersleri göreceksiniz?

1.YIL: İktisat'a Giriş, Matematik 1-2, Sosyal Siyaset, İşletme, Türk Dili 1-2, Yabancı Dil 1-2, Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi 1-2, Sosyoloji, Siyaset Bilimine Giriş, İktisat Tarihi, Hukukun Temel Kavramları
2.YIL: İstatistik 1-2, Mikro İktisat 1-2, Makro İktisat 1-2 Finansal Muhasebe, Kantatif İktisat 1-2, Çalışma Ekonomisi, Kamu Maaliyesi, Borçlar Hukuku, Değerleme ve Dönem Sonu İşlemleri, İktisat Politikası
3.YIL:Matematiksel İktisat, Ekonometri 1-2, Uluslararası İktisat 1-2, Parasal İktisat 1-2, Dinamik İktisat
4.YIL: İktisadi Düşünce Tarihi 1-2, İktisadi Kalkınma, İktisadi Analiz 1-2, İktisadi Büyüme

Hangi özelliklere sahip olmalıyım?
Sabırlı, enerjik, AKTİF, iletişimi seven/kurabilen, dinlemeyi, araştırmayı, sunumları, seminerleri seven ve ne istediğini bilen biri olursanız bu bölüm tam size göre.

Nasıl aktif olabilirim?
İstanbul Üniversitesinde yer alan öğrenci kulüpleriyle aktif olabilirsiniz. Nasıl mı? Okula oryantasyon için gittiğinizde sizi ilk karşılayacak olan kişiler kulüplerde aktif olan öğrencilerdir. Onlarla birlikte kulüplerde görev alarak network oluşturabilir diğer etkinliklerden ya da haberlerden haberdar olabilirsiniz. Benim hangi okul külübünde olacağımı sorarsanız Liderler Kulübü'ndeyim sizleri de beklerim arkadaşlar :)

Son olarak arkadaşlar size şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki eğer ekonomiye dair bir ilginiz varsa bu bölümden zevk alacağınıza eminim. Eğer tam tersi bir durum varsa puanım yetti de girdim derseniz bölümden zevk alamama ihtimaliniz yüksektir.

Özel İçerik: Sinanhan Akyüz790

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.