Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizce'nizi Geliştirmek İçin Yapabileceğiniz 5 Şey!

İngilizce'nizi Geliştirmek İçin Yapabileceğiniz 5 Şey!
Gittikçe globalleşen dünyamızda, İngilizce'nin yeri inanılmaz bir önem kazanmış durumda. Neredeyse tüm iş görüşmelerinde "İngilizce biliyor musunuz?" sözünü duyabilirsiniz. Hem iletişim, hem de iş hayatınız için iyi bir İngilizce, size çok şey kazandırır. Okulda öğrendiğiniz İngilizceyi kendi kendinize de geliştirebilirsiniz. İşte bunun için yapabileceğiniz 5 şey!

İlgili resim

1) Kitap Okuyun!

İngilizce kitap okumak, bu dili öğrenmenizde yapacağınız en önemli şeylerden biridir.  İngilizce kitaplar sözcük haznenizi inanılmaz geliştirir. Kendi seviyenizden başlayıp yavaş yavaş ilerlemek çok önemli. Başta bilmediğiniz kelimelerin anlamına sözlükten bakabilirsiniz. Daha sonra göreceksiniz ki bilmediğiniz kelimelerin anlamını sözlüğe bakmadan da çıkarabileceksiniz.

 

english books ile ilgili görsel sonucu

 

2) Film ve Dizi İzleyin!

Bu yöntem etkili olduğu kadar aynı zamanda çok eğlencelidir. Başta Türkçe alt yazılı izlemenizi öneririm. Daha sonra alt yazı olmadan izleyebilirsiniz. Hatta daha önce izlediğiniz İngilizce film ve dizileri tekrardan alt yazısız izleyebilirsiniz. Dili kolay ve anlaşılabilir olan; Friends, The Big Bang Theory, ve How I Met Your Mother gibi dizileri izleyebilirsiniz.

 

friends ile ilgili görsel sonucu

 

3) Pratik Yapın!

İngilizce gelişiminde konuşmak ve pratik çok önemlidir. Yabancı arkadaşlarınızla konuşmaktan asla çekinmeyin. Bu sizi çok geliştirecektir. Kendi kendinize ayna karşısında ya da aile bireylerinizle de pratik yapabilirsiniz.

 

speaking ile ilgili görsel sonucu

 

4) Teknolojiyi Doğru Kullanın!

Cep telefonu ve bilgisayarlarınızda İngilizce'nizi geliştirebileceğiniz birçok uygulama bulunmakta. Bunları indirip, toplu taşımada ya da boş vakitlerinizde kullanabilirsiniz. Online olarak internet üzerinden de birçok site ve sayfadan yararlanabilirsiniz.

 

english apps ile ilgili görsel sonucu

 

5) Kararlı Olun!

İngilizce öğrenmek aslında gerçekten kolay. Çok çalışıp, pratik yapıp, pes etmezseniz kısa zamanda çok iyi bir ilerleme gösterebilirsiniz. Okulunuzdan, öğretmenlerinizden ve arkadaşlarınızda her zaman yardım isteyebilirsiniz. Kararlı olun ve asla pes etmeyin!

Özel İçerik: Buğçe Demirkol


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.