Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul Eğitimde Avrupa'yı Solladı..

İstanbul Eğitimde Avrupa'yı Solladı..
İstanbul eğitimde Avrupa'yı solladı

Yapılan bir araştırmanın Küresel Şehirler Endeksi verilerine göre İstanbul, uluslararası geçerliliğe sahip diploma veren en çok okulu bulunduran şehir. İstanbul 26 okulla , Londra, Berlin ve Paris'i geçti.

İstanbul, küresel eğitimde Avrupa'nın en köklü şehirlerini geride bıraktı. A.T. Kearney Küresel Şehirler Endeksi'ne göre, İstanbul uluslararası geçerliliği olan diploma veren okullar bazında Londra, Berlin ve Paris'i solladı. Uluslararası Bakalorya kayıtlarına göre, Londra'da 16, Berlin'de 5, Paris'te 3 uluslararası okul bulunurken İstanbul'da bu rakam 26 olarak açıklandı. Türkiye genelinde ise bu sayı 45. 



BİR YILDA 9 BASAMAK ATLADI 
Deutsche Welle Türkçe servisinin danışmanlık ve araştırma firması A.T. Kearney'in Küresel Şehirler Endeksi'nin verilerine göre hazırladığı haberde şehirlerin küresel etkileri analiz edildi. Buna göre New York, Londra ve Paris en küresel şehirler olma unvanlarını korurken, gelişmekte olan ülkelerde yer alan kimi şehirlerin de küresel etkinliklerini artırdıkları görüldü. Yükselen şehirlerden biri de İstanbul. İstanbul 2 yıl önce yapılan endekste 37'nci sıradayken bu yıl, 9 sıra atlayarak 28'inci oldu. A. T. Kearney Türkiye Yöneticisi Michael Weiss, İstanbul'un özellikle Türkiye'nin ticari, siyasi ve kültürel merkezi olması ile öne çıktığını ifade etti. Avrupa ve Asya arasındaki iletişimin merkezi olması da İstanbul'un küresel etkinliğinin öne çıkmasında en önemli faktörleden biri olarak değerlendirildi. Araştırma raporunu hazırlayan yazarlardan Erik Peterson da "İstanbul en küresel şehirler sıralamasında 9 sıra atlayarak en büyük sıçramayı yapmış oldu" değerlendirmesinde bulundu.


EN ÇOK ULUSLARARASI OKULA SAHİP
Araştırmada küresel şehirlerin önde oldukları niteliklerine de dikkat çekildi. Buna göre dünyanın en iyi üniversiteleri Boston'da yer alırken, dünyada en çok büyükelçilik ve konsolosluk Brüksel'de bulunuyor. En çok think tank de Washington'da yer alıyor. İstanbul ise en çok uluslararası okula, bir başka deyişle uluslararası geçerliliği olan diploma veren okula ev sahipliği yapması ile küresel şehirler arasında öne çıktı.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.