Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da Toplu Taşıma Ücretlerinde Yeni Düzenleme

İstanbul'da Toplu Taşıma Ücretlerinde Yeni Düzenleme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşıma ücretlerindeki yeni düzenlemenin ardından alınan kararları duyurdu.

Sınırlı Kullanım Biletleri ve Kart Ödemelerinde Yüzde 33 İndirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), İstanbul'daki toplu taşıma ücretlerinde yeni bir düzenleme yaptı. Bu kapsamda, kredi ve banka kartı ile temassız ödemeler ve sınırlı kullanım biletlerinde indirime gidildi.

Yapılan toplantı genelinde toplu taşımada İstanbulkart'ı bulunmayan vatandaşların kredi ve banka kartı kullanarak gerçekleştirdiği temassız ödemelerdeki fiyat farkı görüşüldü. Toplantının ardından açık çevrim kartlarının ve sınırlı kullanım biletlerinin ücretlerinde yüzde 33 indirime gidildiği açıklandı.

Ayrıca 30 TL olan tek geçişlik bilet ücreti 20 TL'ye, 50 TL olan iki geçişlik bilet ücreti 38 TL'ye, 80 TL olan üç geçişlik bilet ücreti ise 60 TL'ye düşürüldü. Marmaray'ı kapsayan tek geçişlik bilet ücreti ise 80 TL'den 60 TL'ye indirildi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.