Öğrenci Kariyeri Banner

iOS 16'nın Gizli Özellikleri!

iOS 16'nın Gizli Özellikleri!

Teknoloji devi Apple, bir ay kadar önce yeni sürümü iOS 16'yı teknolojiseverlerin beğenisine sunmuştu. Ancak yeni sürümün çoğu kullanıcının fark edemediği bazı özellikleri mevcut.

iOS 16 yaklaşık bir ay kadar önce kullanıcılarla paylaşıldı. Çoğu iPhone kullanıcısı, Apple güncellemesinin tüm yeni özelliklerini keşfetmek için uzun vakitler harcadı. Ancak bir ay geçmesine rağmen iOS 16'nın sunduğu tüm özellikleri keşfetmemiş olma ihtimaliniz var.

Bu sebeple iOS'un çokta göz önünde bulunmayan özelliklerini sizlerle paylaşıyoruz.

1. Kişiler Daha Kolay Silinebiliyor

Bir iPhone'daki kişiler listesinden kayıtları kaldırmak her zaman karmaşık bir işlem olmuştur ancak iOS 16 bunu daha kolay bir hale getiriyor. Telefonunuzu iOS 16'ya güncelledikten sonra Kişiler uygulamanıza gidin ve kaldırmak istediğiniz kişiye basılı tutun. Bir açılır menü çıkacak ve menünün altında Kişiyi Sil düğmesini göreceksiniz.

2. Kontrol Merkezi'ne Hızlı Not Ekleyebilirsiniz

Hızlı Notlar, iOS 16'nın en az bilinen özelliklerinden bir tanesi. Çok fazla not alıyorsanız ancak her seferinde Notlar uygulamasını açmaktan nefret ediyorsanız Kontrol Merkezi'ne Hızlı Not ekleyebilirsiniz. Bunu Ayarlar > Kontrol Merkezi'ne giderek ve Hızlı Not'un yanındaki artı düğmesine dokunarak gerçekleştirebilirsiniz.

3. URL ve Dosyaları İstediğiniz Uygulamada Açabilirsiniz

Genellikle Mesajlar'da bir bağlantıya dokunduğunuzda, iPhone'unuz bu bağlantıyı otomatik olarak doğru uygulamada açar. Bir web sitesinin bağlantısına dokunursam, bu benim varsayılan tarayıcı uygulamam olduğu için Chrome'da açılır ancak iOS 16'da bazı bağlantıları hangi uygulamalarda açmak istediğinizi gerçekten seçebiliyorsunuz.

Mesajlar'da bir URL'ye uzun süre basarsanız, zaman zaman birden fazla uygulama adı görürsünüz. Ardından bağlantının hangi uygulamayı açmasını istediğinize karar verebilirsiniz.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.