Öğrenci Kariyeri Banner

iOS 16 Güncellemesi Almayacak iPhone Modelleri Belli Oldu!

iOS 16 Güncellemesi Almayacak iPhone Modelleri Belli Oldu!

iOS 16'nın yayınlanması ile bazı iPhone modelleri resmen miladını doldurmuş oldu. Çünkü bazı modeller, bundan sonra yeni bir iOS güncellemesinden yararlanamayacaklar. 

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone'lar için geliştirilen en yeni işletim sürümünü yayınladı. Bazı sorunlara sahip olan iOS 16 isimli bu işletim sistemi, kullanıcılara birçok yenilik sağladı. Bu güncelleme ile bazı iPhone modelleri de son kez güncelleme almış oldular. 

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre güncelleme alamayacak olan modeller şu şekilde:

  • iPhone 6S
  • iPhone 6S Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone SE (1. nesil)

Apple tarafından yapılan resmi açıklamaya göre; iPhone 8 ve daha yeni olan tüm iPhone modelleri, iOS 16 güncellemesini aldı. iPhone 6S ve iPhone 7 ailesi ise iOS 15'te kaldı ve bir daha güncellenmeyecekler.

Güncellemeler, kullanıcılar için hazırlanan en yeni özellikleri barındırırlar. Hal böyle olunca da kullanıcılar, daha önce hiç deneyimlemedikleri özelliklere kavuşabilirler. Güncellemenin gelmemesi demek, en yeni özelliklerden mahrum kalınacağı anlamını taşıyor.

Ancak bu demek değildir ki bir iPhone, iOS 16 güncellemesi almadı diye işe yaramaz hale gelsin. Apple, işletim sistemi güncellemesini kestiği akıllı telefonlarını özellikle de güvenlik güncelleştirmeleri konusunda desteklemeye devam ediyor

Kullanıcılara sunulan küçük güncellemeler ile güvenlik açıkları kapatılıyor ve bu sayede telefonların yıllar boyunca kullanılabilmesi sağlanmış oluyor. Ancak eğer iOS 16'ya güncellenmeyen bir iPhone kullanıyorsanız, şunu söyleyebiliriz ki geri sayım resmen başlamıştır. 

WhatsApp, Instagram, Facebook ve Snapchat gibi popüler uygulamaların ardındaki ekipler kullandığınız işletim sistemini desteklemeye devam ederse, siz de elinizdeki iPhone'u kullanmaya devam edebilirsiniz. Yani aslında buradan hareketle iPhone telefonlarının ortalama ömürlerinin 10 sene olduğunu söyleyebiliriz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.