Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlere Avrupa'yı Ücretsiz Gezme Fırsatı!

Gençlere Avrupa'yı Ücretsiz Gezme Fırsatı!

Avrupa Birliği, 2004 doğumlu gençlere Avrupa'yı ücretsiz gezme fırsatı tanıdığı yeni projesini duyurdu. Proje kapsamında 35 bin genç 1 ay boyunca Avrupa'yı ücretsiz olarak gezme şansına sahip olacak

BBC Türkçe‘den Yusuf Özkan‘ın haberine göre, projeye kabul edilecek gençler kura yoluyla belirlenecek. Projeyle 35 bin gence tren veya diğer sürdürülebilir ulaşım araçlarıyla en fazla bir ay boyunca bütün Avrupa’yı ücretsiz olarak gezme fırsatı tanınacak.

Konaklama ve Diğer Kültürel Etkinliklerde İndirim Tanınacak

Avrupa Birliği (AB), 2004 doğumlu gençlere, ‘DiscoverEU’ projesi kapsamında ücretsiz seyahat imkanı sağlıyor. Projeye, AB ülkelerinin yanı sıra Türkiye, İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç ve Sırbistan gibi ‘Erasmus+’ programı kapsamındaki üçüncü ülkelerde yaşayan 18 yaşındaki gençler başvuru yapabilecek.

Proje kapsamında 35 bin gence tren veya diğer sürdürülebilir ulaşım araçlarıyla en fazla bir ay boyunca bütün Avrupa’yı keşfetme fırsatı veriliyor olacak. Gençlere ayrıca, ücretsiz yolculuk biletiyle ziyaret edilecek ülkelerde yemek, konaklama, kültür, spor ve diğer hizmetler için indirim kartı da sağlanacak. Bu projeyle gençlerin yeni kültürler keşfetmeleri ve dostluk bağları kurmalarının sağlanması hedefleniyor.

Ücretsiz seyahate Avrupa Gençlik Portalı üzerinden başvuru yapılabilecek. 11 Ekim’de başlayacak olan başvuru süreci 25 Ekim’e kadar devam edecek.

Proje için yaş şartı uymadığı için üzülen, yurt dışında eğitim alma hayalleri olan arkadaşlarımız buraya tıklayarak Orbis'in sitesini ziyaret edebilir ve birçok yurt dışı fırsatını inceleyebilirler.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.