Öğrenci Kariyeri Banner

İnternetten Pasif Gelir Elde Etmenin 7 Yolu!

İnternetten Pasif Gelir Elde Etmenin 7 Yolu!

Hızlı ve kolay bir şekilde para kazanmayı hangimiz istemez ki. Bir çoğumuz istiyoruz ancak nereden ve nasıl başlayacağımızı bilemiyoruz. Pasif gelir de tam olarak bu bahsettiğimiz şey oluyor. Hatta bazı yerlerde tanım olarak; 'sizin para için çalışmanız değil, paranın sizin için için çalışması durumu' olarak gösteriliyor.

Pasif gelirin esas amacı mümkün olan en az zamanı ayırarak düzenli bir gelir akışı elde edebilmektir. Peki bunu nasıl sağlayabiliriz, bir bakalım...

1- Stok Fotoğrafları Satabilirsiniz

Fotoğraf çekme konusunda ilgili veya yetenekliyseniz, birçok site fotoğraflarınızı belli bir komisyon ile yüksek çözünürlükte satmanıza izin verir. Shutterstock, Adobe Stock, iStock ve Depositphotos sitelerine çektiğiniz fotoğrafları yükleyebilir ve satıldıkları takdirde dolar üzerinden ödeme alabilirsiniz.

2-Satış Ortaklığına Katılabilirsiniz

Eğer sosyal medyada yüksek takipçili bir hesaba sahipseniz belirli markalarla iş birliği yaparak gelir kazanabilirsiniz.

3- Dijital Kitap Hazırlayabilirsiniz

İlgi duyduğunuz ya da profesyonel olarak ilgilendiğinizz herhangi bir konuda bir kitap yazabilirsiniz. Tanıtımını yaparak kolayca satışını da sağlayabilirsiniz.

4- Lisanslı Müzik Satabilirsiniz

Eğer müzikle ilgileniyor ve kendi müziklerinizi üretiyorsanız bunları Spotify ve Apple Music üzerinden satarak gelir elde edebilirsiniz.

5- Uygulama Yazabilirsiniz

Eğer yaratıcı ve işe yarar bir fikriniz varsa, biraz da yazılım öğrenirseniz oldu bu iş. Hazırladığınız uygulamayı Apple Store gibi yerlere yükleyerek pasif gelir elde edebilirsiniz.

6- Podcast Yapabilirsiniz

Son yıllarda neredeyse herkes podcast çıkarmaya başladı bile. Eğer sağlam bir kitle oluşturabilirseniz burdan da gelir kazanabilirsiniz.

7- Tasarım Hazırlayabilirsiniz

Eğer dijital görseller, rehberler, logolar ve posterler gibi görsel ürünler tasarlamaya ilginiz varsa, Canva ve Etsy kullanarak hazırladığınız görsellerin her satışından pasif gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.