Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram Kullanıcı Sayısını Açıkladı!

Instagram Kullanıcı Sayısını Açıkladı!

Meta, 2022 yılı üçüncü çeyrek raporunu yayınlayarak Instagram'ın aktif kullanıcı sayısını açıkladı. Popüler platformun dört yıl sonra kullanıcı sayısını ikiye katladığını vurguladı.

Instagram aylık aktif kullanıcı sayısının dünya çapında 2 milyara ulaştığını belirtti. Meta, aktif kullanıcı sayısını üçüncü çeyrek için hazırladığı rapora ekledi. Instagram kullanıcı sayısı 2018 yılının Haziran ayında 1 milyar olarak belirlenmişti. Böylece sosyal medya devinin dört yıl sonra kullanıcı sayısını ikiye katladığı ortaya çıktı.

Facebook'u Yakalamış Oldu!

Instagram son dönemdeki geliştirmeleri ve atakları sayesinde tarihinde ilk defa kullanıcı sayısı bakımından Facebook'u da yakalamış oldu.

Meta, ayrıca en çok kullanılan uygulaması WhatsApp’ın kullanıcı sayısını da açıkladı. Anlık haberleşme uygulaması, her gün iki milyardan fazla insan tarafından kullanılıyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı ise dünya çapında 3.71 milyarı buluyor.

Meta, kullanıcı sayılarına rağmen raporun maddi tablosunun pek iç açıcı olmadığını da açıkladı. 2022 yılının üçüncü çeyreği için 27,71 milyar dolar kâr belirledi. Şirket, gelirlerin düşme nedeninin dünya çapında yaşanan ekonomik sorunlar ve enflasyon olduğunu düşünüyor.

 

Kaynak

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.