Öğrenci Kariyeri Banner

Instagram'ın Reels Özelliği Yenileniyor!

Instagram'ın Reels Özelliği Yenileniyor!

Meta, Reels üreticilerine sunduğu bonus programını durdurma kararı aldı. Program,farklı bir şekilde tasarlanarak geri dönecek.

Sosyal medya platformları, daha fazla kullanıcıya erişebilmek için içerik üreticilere ve tüketilebilir içeriklere bağlı durumda. Bu da platformlar arasında içerik üreticilerine yönelik yarışına neden olurken bugün Meta’dan ilginç bir hamle daha geldi.

Programın Durdurulduğu Belirtildi!

Meta, Instagram’da Reels içerik üreticilere verdiği bonus kazanç programını durduracağını belirtti. Böylelikle içerik üreticileri, böylelikle ana gelir kaynaklarından birisini kaybetmiş olacak. Meta, Business Insider’a yaptığı açıklamada durdurulan Reels Play (Reels Oynatımı) programını geliştirmek için testleri başlattığını belirtti. Fakat şirket, şimdilik hem Facebook hem de Instagram için programı durdurduğunu ifade etti.

Program tamamen içerik üreticilere veda etmeyecek. Şirket, programı daha hedeflenmiş bir şekilde geri getirmek için yollar arayacağını söyledi. Fakat bu planların ne zaman tamamlanabileceğine dair herhangi bir açıklamada bulunulmadı.

2021 yılında uygulamaya konan program, içerik üreticilerini ikiye bölmüştü. Bazı üreticiler sadece bir ay içinde 35 bin dolar gibi inanılmaz paralar kazandığını söylerken bazıları ise kazandıkları bonusun 100 dolar civarı miktarlar olduğunu belirtmişti.

Meta’nın şu anda içerik oluşturucular için daha adaletli gelir paylaşımı düzenlemelerini mümkün kılmak adına Reels’teki reklamları genişletmeye hazırlanırken, ödemeleri aşamalı olarak kaldırdığı ifade ediliyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.