Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk, “Snailbrook” isimli kendi şirket şehrini kurmayı planlıyor

Elon Musk, “Snailbrook” isimli kendi şirket şehrini kurmayı planlıyor

Elon Musk, “Snailbrook” isimli kendi şirket şehrini kurmayı planlıyor

 

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, kendi şirket şehrini kurma planları yapıyor. Musk, geçtiğimiz hafta Tesla hisselerindeki artışın ardından yeniden dünyanın en zengin insanları listesinde birinci sıraya yükselmişti. Şu anda SpaceX, Tesla ve Twitter gibi birçok şirketin başında bulunan Musk, 2022'de 200 milyar dolar servet kaybetmişti.

Yeni bilgilere göre, 51 yaşındaki Musk, "Snailbrook" adını verdiği kendi şirket şehrini kurmayı planlıyor. Wall Street Journal'ın haberine göre, Musk, bu yaşam alanını Austin'in dışındaki Boring Company (Musk'ın tünellere odaklanan bir diğer firması) ve SpaceX tesislerinin yakınında inşa etmeyi planlıyor. Bölgede şimdiden bir dizi ev, havuz ve açık-kapalı hava spor alanları bulunuyor. Bazı tabelalarda da "Hoş Geldiniz, Snailbrook, Tx, Est. 2021" yazıyor.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, kendi şirket şehri "Snailbrook"u kurmak için planlar yapıyor. Musk, şu anda Tesla, SpaceX ve Twitter gibi birçok şirketin başında yer alıyor. Musk, Wall Street Journal'a verdiği röportajda, "Snailbrook"u Austin'in dışında inşa etmeyi planladığını açıkladı. Şehir, Boring Company (Musk'ın tünellere odaklanan bir diğer firması) ve SpaceX tesislerinin yakınında yer alacak. Şimdiden bölgede bazı evler, havuzlar ve spor alanları inşa edilmiş durumda. Musk'ın planları arasında, çalışanlarının şehirde yaşaması için konutlar inşa etmek ve aylık yaklaşık 800 dolar kira talep etmek yer alıyor. Musk, uzaktan çalışmaya pek sıcak bakmadığından, çalışanlarının fiziksel olarak şirkette olmalarını tercih ediyor. Şirket şehrinin görünümü için Grimes, Kanye West ve West'in mimarı ile görüşmeler yaptığı iddia ediliyor. İlk planlara göre, Snailbrook'ta 110 ev olacak.


Malik Yazan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Malik Yazan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.