Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizcenizi Geliştirebilmeniz İçin Siteler

İngilizcenizi Geliştirebilmeniz İçin Siteler
Günümüzde artık her sektörde İngilizce şart koşuluyor ve sizden İngilizce'yi akıcı bir şekilde konuşmanızı ve yazabilmenizi istiyorlar. Ayrıca dünyada en yaygın kullanılan dil olan İngilizce ile yurt dışına gittiğinizde rahat bir şekilde insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Peki bu İngilizce'yi nasıl akıcı konuşabiliriz? dediğinizi duyar gibiyim. Merak etmeyin bu yazıda bu sorunun üstesinden hep birlikte aşacağız.

1- easyworldofenglish.com

ewe-esol

easyworldofenglish.com içeriğinde dil bilginizi, telaffuzunuzu ve kelime bilginizi geliştirebileceğiniz okuma ve dinleme parçaları mevcut. Aynı zamanda okuma ve dinleme parçalarından sonra küçük testler yaparak gelişiminize yardımcı olmakta.

2- eslcafe.com

dave_800x423

eslcafe.com ile İngilizce dil bilginiz fark edilir derecede gelişecek ve çeşitli kalıplarla ve deyimlerle yabancı bir ülkeye çabucak uyum sağlayabileceksiniz. Aynı zamanda çeşitli quizlerle kendinizi test edebileceksiniz.

3- talkenglish.commaxresdefault_800x450

Günlük yaşam da gerekli olan hemen hemen her konuda size yardımcı olacak bir site olan talkenglish.com, oldukça işinize yarayacak. İş ile alakalı konular, günlük yaşamda kullanabileceğiniz ifadeler, deyimler, söz kalıpları ve hatta iş görüşmesine bile hazırlanabilirsiniz. Aynı zamanda bütün tüm bunları dinleyerek pekiştirebilirsiniz de.

4- esolcourses.comfeatured-homepage

Ücretsiz interaktif dinleme dersleri, okuma alıştırmaları, kısa testler ve oyunlar ile İngilizcenizi pratik edin. Evet, yanlış duymadınız tamamen ücretsiz. Seviyenize göre dinleme, okuma ve yazma becerinizi geliştirebilecek, çeşitli oyunlarla ve müziksel aktivitelerle kelime haznenizi genişletebileceksiniz. esolcourses.com sayesinde İngilizce öğrenirken aynı zaman da eğleneceksiniz.

5-  lyricstraining.com

fb_app_promo_en_800x420

Yabancı dildeki şarkılar için lyrics videolarıyla İngilizcenizi geliştirebileceksiniz. Uygulama olarak da kullanabileceğiniz lyricstraining.com karaoke yaparak telafuzunuz gelişecektir. Ne duruyorsunuz haydi müzik dinlemeye!

6- dreamreader.net

スクリーンショット-2018-12-05-16.04.57

Öğrenciler için çevrimiçi İngilizce okuma uygulaması olan dreamreader.net ile hem okuma becerilerinizi geliştirecek hem de birbirinden ilginç bilgiler edineceksiniz. Tamamen ücretsiz olan site okurken dinleme imkanıyla oldukça güzel ve her okuma parçasından sonra mini testlerle sizi sınıyor.

7. VOA

12938329_1017897118245896_7917478393894628304_n

İngilizce öğrenmek hakkındaki belki de en iyi siteyi sona bıraktık. VOA ile hem gündemi takip edin hem de İngilizcenizi farklı bir boyuta taşıyın. İlk olarak test ederek İngilizce seviyenizi belirleyip ardından seviyenize göre haberler okuyun. Her gün yayınlanan dil bilgisi eğitici videolarla ve okuyabileceğiniz haberlerle ve hikayelerle kelime haznenizi genişletebileceksiniz. Aynı zamanda podcast videolarla dinleme becerilerinizi arttırın.

Özel İçerik: Samet Atılan

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.