Öğrenci Kariyeri Banner

İngiliçce Öğren"e"memek

İngiliçce Öğren"e"memek
Türkiye standartlarında şuan üniversite çağında olan bir birey yaklaşık 7-8 senedir ingilizce dersi görmekte ki neredeyse bu Türkçe dersi ile eşdeğer durumda. Peki başarımız ne durumda?

Farkındayız ki çoğumuz ay lav yu, fayn tenks, end yu? ya da ya da gud morning tiçır, lav tu aşamalarındayız.

Cidden yazık bize.

Lakin gençler için artık ingilizce öğrenilmesi gereken bir dil değil öğrenilmiş olduğu farz edilen bir dil haline gelmiş durumda ve sonuç olarak çok geciktik ve hala gecikiyoruz.

Velhasıl kelam bu yazı hala geç olmadığını düşünenler için yazıldı.

Toplanın yiğitler göreve gidiyoruz.

Öncelikli olarak şuna gerçekten inanıyorum, bu işi hakkıyla başarmış insanların genel kanısı bir dilin üç ayda öğrenildiği ömür boyu geliştirildiğidir ki bunu kendi dilimizden de anlayabiliriz.

O zaman başlangıç verecek olursak bu işin temeli irade.

yeni-bir-dil-nasil-ogrenilir

1. Süreklilik ve İnanç

Cebimize ilk desteğimizi yola koyduktan sonra devam ediyoruz, kurs desteği almalı mıyız yoksa tek başımıza gerekli ekipmanları toplayarak devam mı etmeliyiz.

2. Ekipman ve İnsan Desteği

Seçimimizi de yaptık durmak yok, kursa katılacaklar için kurs kitapları kendi yola çıkacaklar içinse kitap, sözlük mümkünse ses tekrarları yapabilecekleri CD'ler.

3. Plan Program

Bir eylemi başarıya taşımak istiyorsak eğer tabi ki plan program önemli. Birgün çalışıp on gün çalışmamak bu işi başarıya ulaştırmaz tam tersi inancınızı kaybetmenize sebep olabilir.

4. Çalışmaya Başlamak

Bir kitap ya da bir kurs eşliğinde başlandığında istenilen sonucun alınabilmesi için gerekli olan en temel şey bulunduğunuz konumun, eğitimin gerekliliklerini yerine getirmek. A konusunu bitirdiyseniz sıcağı sıcağına A konusunun etkinliklerini ve alıştırmalarını yapmak gerekli ki harcanan vaktin bir kıymeti olsun.

5. Telaffuz Desteği Almak

Mutlak ki bir dil öğrenmenin temeli dili kullanmayı bilen insanlarla muhattap olmaktır. Bu sosyal medya şeklinde olabilir veyahut bazı programlarda bulunan cümle telaffuz özellikleri kullanılabilir tercih sizin.

ELLClassroomStrategies

6. Kelimelerin Günlük Tekrarı

Öğrenmeden geçilen şeyler üst üste birikerek bir dağ olarak önünüze çıkacaktır ki kimse bunu istemez eminim. Bu hususta hassas olunması gerekir.

7. İngilizce Metinler Okumak

Yaptığımız en büyük hata "Türkçe gibi düşünmek" kalıbıdır ki daha bunu duymayan olmamıştır aramızda. Bu yüzden resmiyette olan dili görmek amaçlı da kaynak taraması yapılmalıdır.

8. Yabancı Dizi veya Film İzlemek

Biliyoruz ki konuşma dili ile yazı dili arasında görmediğimiz bir uçurum olabiliyor bazı zamanlar. Bu uçurumun farkına varabilmek ve doğru hareket edebilmek için kazanılması gereken alışkanlıklardan olduğunu düşünmekteyim.

9. Süreklilik İnanç

Veee başladığım yerde bitiriyorum. İnsan  elinden geleni yapmamışsa henüz bir şey yapmamız demektir. Bu yüzden bırakalım şu yapılması gerekenler listesi yazmayı da yapıldı listelerini donatalım bundan sonra.

Başarmaktan önce inanmak dileğiyle, sevgiler..

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.