Öğrenci Kariyeri Banner

İmzanız Karakterinizi Ele Veriyor!

İmzanız Karakterinizi Ele Veriyor!
İmza, kişinin kimliğini çözmemizde bir diğer başlıca ipucudur. Bir kişinin ideallerini, hayallerinin büyüklüğünü, egosunu, ailesiyle olan ilişkisini gösteren bir işarettir. Düşüncelerimizin, duygularımızın kısa bir özeti gibidir imza. Peki, kişinin karakterini nasıl çözeriz? İşte başlıca ipuçları:

1-) Soyadından Oluşan İmza: 

Soyadıyla imza atan kişiler ailesini ön planda tutan, ailesine ve aile ismine önem veren kişilerdir.

family-3043408_1280

 

2-) İsimden Oluşan İmza:

Kişi hayatında kendisini ön planda tutmaktadır. Ailesinin görüşlerinden çok kendi kararlarını dikkate alır ve kendi kararları doğrultusunda hareket eder.

woman-1209866_1280

 

3-) İsim ve Soyadından Oluşan İmza:

Kişi kendisi ve ailesini eşit derecede tutmaktadır. Karar alırken ailesinin kararlarını da önemser. Yaşamlarında tek başlarına hareket etmekten çok ailelerinin bir parçası olarak görünmeyi tercih ederler.

4-) Çember İçine Alınmış İmza:

Kişi imzasını çember içine alıyorsa ya da üzerine kalkan gibi bir çizgi çekiyorsa, kişi kendisini diğer insanlardan koruma ihtiyacı içindedir.

barbwire-1765900_1280

 

5-) Altı Çizgili İmza:

İmzasının altını çizen kimselerde egolarının gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarz bir imza ile kişi yaptığı işlerin altına imza koymaktadır yani ''Bunu ben yaptım'' demektedir.

beautiful-2910260_1280

 

6-) Okunaksız İmza:

Bu tarz imza atan kişi başkalarının kendisini anlamak için çaba sarf etmesini ister. Olumlu yönlerini vurgulamaktan ve övünmekten kaçınırlar.

men-1979261_1280

 

7-) Dekoratif İmza:

Kişinin egosu oldukça gelişmiştir ve sosyal çevrelerinde dikkate alınmayı oldukça önemserler.

8 -) Okul Yazısı Gibi İmza:

Bu kişiler genellikle fikirlerini söylemekten hoşlanmayan bir yapıdadırlar. Başka insanların söylediklerini reddetmeden, çatışmaya girmeden yapma eğilimindedirler.

9-) El Yazısıyla Aynı Büyüklükte İmza:

Kişinin imzası el yazısıyla aynı büyüklükte ise, kişinin ulaşmak istediği, hayalindeki konum ile bulunduğu konum arasında büyük bir mesafenin olmadığını anlayabiliriz.

children-1822688_1280

 

10-) El Yazısından Büyük İmza:

Kişi bulunduğu konumdan daha yüksek bir konuma ulaşmak istemektedir. Kendisine itiraf etmemiş olsa dahi, içinde daha büyük işler başarmayı istiyor olabilir.

man-2037255_1280

 

11-) El Yazısından Küçük İmza:

Kişi kendisini göstermekten ve dikkat çekmekten hoşlanmaz. Bu imza tarzını kullanan kişilerin çok büyük hedefleri yoktur ve bulunduğu konumla yetinebilmektedirler.

 

Özgün İçerik: Elif Kara

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.