Öğrenci Kariyeri Banner

İki Yaşanabilir Gezegen Keşfedildi!

İki Yaşanabilir Gezegen Keşfedildi!

Galaksimizin dışındaki gezegenleri araştırmak için bir bölüm kuran NASA, yaşanabilir olduğu düşünülen iki gezegen keşfetti. Konu hakkında araştırma yapan profesör Amary Triaud, gezegenlerin ılıman iklime sahip olduğunu belirtti. Dünyadan yaklaşık 100 ışıkyılı uzaklıkta bulunan gezegen çifti, Speculoos-2 adında bir yıldızın yörüngesinde yer alıyor. Yıldızın ismini aldığı Search for Habitable Planets Eclipsing Ultra-Cool Stars teleskobu ise, uzakta yer alan yıldızlarda yaşanabilir bölgeleri aramak için kullanılıyor. 

Dünya’dan Daha Büyük


LP 890-9b isimli gezegen, Dünya’dan yaklaşık yüzde 30 daha büyük ve her 2.7 günde bir yıldızının yörüngesini tamamlıyor. LP 890-9c ise Dünya’dan yaklaşık yüzde 40 daha büyük ve yörünge periyodunu 8.5 günde tamamlıyor. 

İki gezegenin de yaşanabilir olduğunu düşünen araştırmacılar, gezegenlerin etrafında döndükleri yıldızın ne çok sıcak ne de çok soğuk olduğunu belirtti. Bu durum, gezegenlerde su bulunması için oldukça önemli. NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu, yeni keşfedilen iki gezegeni araştırmaya devam edecek. 

 

Kaynak


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.