Öğrenci Kariyeri Banner

Apple Etkinliğinden En Önemli Duyurular!

Apple Etkinliğinden En Önemli Duyurular!

Apple, dün akşam gerçekleştirdiği ‘Far Out’ etkinliğinde yeni iPhone 14 serisini tanıttı. Yeni iPhone’ların yanı sıra etkinlikte üç yeni Apple Watch, Airpods Pro 2 ve daha birçok yeni özellik tanıtıldı.

Merakla beklenen Apple ‘Far Out’ etkinliği Türkiye saatiyle 7 Eylül saat 20:00’da gerçekleştirildi. iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in tanıtıldığı lansmanda birçok önemli bilgi de paylaşıldı. 

iPhone 14 ve iPhone 13 modelinin her ikisi de bir çentik ve A15 serisi çipe sahip. Bu nedenle tasarım olarak 14 ve 13 modelleri arasında ciddi anlamda bir fark yok. Diğer yandan Apple, 6,7 inç ekrana sahip ve geliştirilmiş pil ömrü ile gelen yeni bir iPhone 14 Plus modelini daha tanıttı.

30.999 TL'den Satışa Sunulacak!

Her iki cihaz da yükseltilmiş 12 megapiksel ana kamera sensörünün yanı sıra otomatik odaklamalı 12 megapiksel TrueDepth özçekim kamerasına sahip. iPhone 14 ülkemizde 30.999 TL’den ($799), iPhone 14 Plus ise 34.999 TL’den ($899) başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. iPhone 14 16 Eylül'de, Plus ise 7 Ekim'de satışa sunulacak. Her iki cihazın ön sipariş tarihi 9 Eylül olarak belirlendi.

iPhone 14 Pro ve Pro Max, kamerayı ve ekran altı Face ID sistemini barındıran hap şeklindeki bir kesimle çentiği değiştiren bir tasarımı var. Bu alanda bildirimler görüntülenebiliyor. Alanın daralıp genişleyebilen bir tasarıma sahip olması sebebiyle Apple bu kısmı “Dinamik Ada” olarak adlandırmış.

Buna ek olarak, Pro serisi daha güçlü bir A16 çipine, daha parlak bir ekrana, daha iyi pil ömrüne ve dört piksel sensörlü 48 megapiksel arka kameraya sahip durumda. Şirket aynı zamanda iPhone Pro ve Pro Max'e fazla pil tüketmeden bildirimleri göstermeye devam edebilmek için kilit ekranı ve duvar kağıdını da karartan ‘her zaman açık ekran' özelliğini sağladı.

iPhone 14 Pro ve Pro Max başlangıç fiyatı olarak 39.999 TL ($999) ve 43.999 TL’den ($1.099) satışa başlayacak. Her iki cihaz da 9 Eylül'den başlayarak ön siparişe açılacak ve 16 Eylül'de kullanıma sunulması planlanıyor.

Uydu Üzerinden Acil Durum Mesajı Gönderilebilecek!

Apple, ABD’de satılan yeni iPhone 14 modellerinde fiziksel SIM kullanımını durdurdu. Bunun yerine artık cihazlarda dijital SIM kart olarak bilinen eSIM kullanılacak.

Apple’ın belki de en dikkat çeken yeni özelliklerinden biri uydu bağlantısı ile acil durum mesajı göndermek. Yardıma ihitiyacınız olduğu bir durumda, internet bağlantısı olmadan direkt olarak uydu üzerinden bir SOS çağrısı gönderilebilecek. 

Apple'ın yeni nesil Apple Watch Series 8'i, doğurganlık takibine yardımcı olmak için tasarlanan, biri arkada diğeri ekranın altında olmak üzere iki yeni sıcaklık sensörünü barındırıyor. Saat, her beş saniyede bir sıcaklığınızı kontrol ediyor ve 0,1 santigrat derece kadar küçük sıcaklık değişikliklerini hissedebiliyor.

iOS 16 ve watchOS 9, 12 Eylül'den itibaren kullanıma sunulacak. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.