Öğrenci Kariyeri Banner

İçerisinde AVM Bulunan 5 Bin Kişilik Yolcu Uçağı Tasarlandı!

İçerisinde AVM Bulunan 5 Bin Kişilik Yolcu Uçağı Tasarlandı!

Hashem Alghaili isimli bir tasarımcı, "Sky Cruise" ismini verdiği hayali bir uçak tasarladı. Otonom yapıda olan ve nükleer enerji ile çalışan bu uçak, yıllar boyunca havada kalabiliyor ve 5 bin yolcuyu ağırlayabiliyor.

Hashem Alghili tarafından tasarlanan uçak içerisinde yüzme havuzu, spor salonu, AVM olacak ve 20 adet motorla çalışacak şekilde düşünüldü.

Nükleer Füzyonla Çalışacak Şekilde Tasarlandı!

Sky Cruise, tam 20 adet motoru bulunan ultra büyük bir uçak. Bu motorlar, nükleer füzyonla çalışıyor. Füzyon reaksiyonları sırasında ortaya çıkan enerjinin büyüklüğü de uçağın yıllar boyunca havada kalmasını sağlıyor.

Uçakların mükemmel teknolojiler olmadığının farkında olan tasarımcı, Sky Cruise bakımlarının da havada yapılacağını, bunun dünyada bir ilk olacağını ifade ediyor. 

Bu devasa uçak, aslında bir kompleks. İçerisinde çok sayıda restoran, yüzme havuzu, AVM, tiyatro ve spor salonu bulunan hayali uçak, Alghili'ye göre düğün gibi organizasyonlar için de kullanılabilir. Ancak uçağın tasarımını gören kişiler bunun gerçeklikten çok uzak olduğunu ifade ediyorlar.

Bugüne dek pek çok uçak kazası yaşandı. Haliyle; eğer bir gün böyle bir uçak yapılırsa, bu uçağın da kaza yapma olasılığı var. Olası bir kaza, bir yere nükleer bomba atmakla aynı sonuca neden olacaktır.

Ayrıca Sky Cruise,  aerodinamik kurallarına uygun gibi görünmüyor. Tonlarca ağırlıktaki yapının kalkışı bile birçok kişiye göre imkansıza yakın.

 

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.