Öğrenci Kariyeri Banner

Film İzlerken İngilizcenizi Geliştirmek İçin Uygulayabileceğiniz Taktikler

Film İzlerken İngilizcenizi Geliştirmek İçin Uygulayabileceğiniz Taktikler

Günlük yaşamımızdaki tempo nedeniyle ingilizcemizi geliştirmek için ayırabileceğimiz zaman genellikle kısıtlı ama film izlemeye bir şekilde vakit ayırabiliyoruz. Bu süreyi basit bir taktikle ingilizcemizi de geliştirebilecek şekilde nasıl verilmli kullanacağımızı açıklıyoruz.

İngilizce öğretmeni A. J. Hoge; "Yabancı bir dil öğrenmek istiyorsanız kitapları, kelime listelerini ve özellikle grameri bir kenara bırakın" diyor. Ana diliniz gibi doğal ve aksanlı konuşmak için ihtiyacınız olan şey bir bebeğin öğrenme taktiğiyle aynı olmalı. Yani 'taklit'.

Peki Nasıl Yapacağız?

Eğer o ülkede değilsek ve kendi imkanlarımızla dili en doğru şekilde öğrenmek ve kullanmak istiyorsak, bize yardımı dokunacak en önemli araç, sit-com ve film izlemek. Ancak küçük bir farkla.

Hoge; "Anlayamadığınız şeyi öğrenemezsiniz" diyerek, "Bir filmi önce başından sonuna kadar altyazı ile izleyin" önerisinde bulunuyor. Film bittikten sonra tekrar başa sarıp 3-4 dakikalık sahneyi tekrar izleyin, bilmediğiniz kelimeleri not alın ve anlamlarına bakın.

Tekrar başa sarın ve aktörün kelimeleri hangi vurguyla söylediğine, jest ve mimiklerindeki değişime dikkat edin. daha sonra altyazıyı kapatıp yeniden dinleyin. bunu 3-4 dakikalık ilk sahne için 7-8 defa yapın.

Oyunla Aynı Anda Konuşun!

Aynı filmin ilk sahnesini yeniden altyazılı açın. Filmi başlattığınızda bu defa oyuncuyla beraber seslendirmeye çalışın, onunla aynı ses tonunda, aynı vurgularla. Sahne bitince yeniden başa sarın ama bu defa filmin sesini kapatın ve konuşan sadece siz olun.

Bunu yaparken sesinizi kaydetmeyi unutmayın. Daha sonra kendi sesinizi dinlediğinizde nerede hata yaptığınızı, aksanınızdaki farklılıkları göreceksiniz.

Filmin ilk sahnesini defalarca birkaç gün boyunca dinleyin ve aktörü taklit edin. Birkaç gün sonra yeniden sesinizi kaydedin. kullandığınız aksan sizi mutlu edecek ve iğreti durmayacaktır. Üstelik bilmediğiniz tüm o kelimeleri doğru telaffuz ve anlamlarıyla öğrenmiş olacaksınız.

Bu yöntemle bir filmi bitirmek birkaç ayınızı alabilir fakat bunu bir görev değil de bir eğlence gibi görürseniz birkaç ay sonra anlama, dinleme ve konuşma kabiliyetinizdeki gelişimi siz de göreceksiniz.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.