Bu algoritma sayesinde, IBM iş değiştirmeyi düşünen yetenekli çalışanlarını ipler kopma noktasına varmadan tespit ediyor ve sorunlarını çözerek işlerine devam etmelerini sağlıyor. Şirket yönetimini programın doğruluğuna ikna etmenin zaman aldığını belirten Rometty, IBM’in bu algoritma sayesinde iş gücünü muhafaza ederek toplamda 300 milyon dolardan fazla tasarruf ettiğini söyledi.
” Yapay zekanın önümüzdeki beş ila 10 yıl içinde işlerin yüzde 100’ünü değiştireceğini” düşünüyor. Bizler de yapay zekanın (artificial intelligence) yükselişi konusunda haklı olduğuna hemfikiriz. Ve bir işletmenin kilit çalışanlarını kaybetmesinin ne kadar yıkıcı bir dalga olduğunu hepimiz biliyoruz.
Washington Post raporu ise, IBM’in “çalışanların e-postalarını, harici sosyal medya hesaplarını veya diğer dahili mesaj panolarını analiz etmediğini veya izlemediğini”, ancak bu karakterizasyon için bir kaynak göstermediğini söylüyor.
İK ekipleri bunu kullanmak ister mi, şirket yönetimi ve çalışanları ikna olup izin verir mi? Açıkcası bu sorulara cevap vermek şimdilik zor fakat ortaya çıkan bu program oldukça ilginç…
Ginni Rometty’nin açıklamasını izlemek için TIK!