Öğrenci Kariyeri Banner

İBB Öğrenci Yurdu Başvuruları Başlıyor!

İBB Öğrenci Yurdu Başvuruları Başlıyor!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler yurt arayışına başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de, öğrenci yurtları için başvuruların 22 Ağustos itibarıyla başlayacağını duyurdu.

İBB, resmi sitesi olan yurt.ibb.istanbul'da yayınladığı duyuru ile öğrenci yurt başvurularının 22 Ağustos'ta başlayacağını açıkladı. Yutlara başvuru yapabilmek için gerekli olan şartlardan biri de; devlet üniversitesinde veya yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde eğitim görüyor olmak.

Kimler Başvurabilir:

  • Öğrencinin T.C. vatandaşı olması,
  • Öğrencinin ön lisans ve lisans öğrencisi olması,
  • Öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumunun İstanbul il sınırları içinde yer alması,
  • Devlet üniversitesinde veya %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olması,
  • Ailesinin İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması gerekiyor.

22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan yurt başvuruları, 28 Ağustos Pazar gününe kadar online olarak devam edecek. Gerekli değerlendirme aşamalarının tamamlanmasının ardından, 12 Eylül tarihinde asil ve yedek liste şeklinde yerleştirme sonuçları açıklanacak.

Sonuçların açıklanmasının ardından, asil listede yer alan öğrencilerin en geç 5 iş günü içerisinde gerekli olan kayıt evrakları ile kayıt yaptırması gerekiyor. Eğer asil listedeki öğrencilerden gerekli süre içerisinde kayıt yaptırmayanlar olursa, onların yerine yedek listedeki öğrencilere kayıt hakkı tanınacak.

2022-2023 akademik yılında hizmet verecek öğrenci yurtlarının listesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.